Eylül ayında hangi meyve-sebzeleri tüketmeli?

Eylül ayında hangi meyve-sebzeleri tüketmeli?

Kızılcık, frenk üzümü, mürdüm eriği, kuşburnu, taze ceviz, fındık ve bamya... Eylülde tarlalarda, dallarda görebilecekleriniz. Bağışıklık sistemini güçlendirmek, sağlıklı yaşamak için meyve ve sebzeleri zamanında tüketmek gerekli.

İncir, mürdüm eriği, hünnap, kızılcık, salatalık, patlıcan, kapya biber... Eylül ayının meyve ve sebzeleri... Her mevsim her meyve-sebzeyi tezgahlarda görsek de ürünleri doğru zamanda tüketmek gerekiyor.

Greenpeace'in 2020 takvimi her ay her ürünü görmeye alışanlar için meyve ve sebzelerin hangi ayda yenilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

TIKLAYIN - Listede Yoksa Sofrada da Yok

Bağışıklık sistemini güçlendirmek, hasta olmamak ve sağlıklı yaşamak için tüm ayların ürünlerini resimlerle sıralayan takvimde ağustos ayı için şunlar var:

Sebzeler

Bamya
Barbunya
Börülce
Çarliston biber
Dolmalık biber
Domates
Kabak
Kapya biber
Patlıcan
Salatalık
Semizotu
Sivri biber
Taze fasulye

Meyveler

Antep fıstığı
Armut
Böğürtlen
Elma
Frenk üzümü
Hünnap
Kavun
Kızılcık
Kuşburnu
İncir
Mürdüm eriği
Taze ceviz
Taze fındık
Üzüm

Sürekli bulunabilen sebzeler

Dereotu
Fesleğen/reyhan
Kuru sarımsak
Kuru soğan
Marul
Maydanoz
Nane
Roka
Pazı
Taze soğan
Tere

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.