Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

EVLENİNİZ BOŞANMAYINIZ!

Evliliklere sed sözlerimiz, hayatı zorlaştıran kurallarımız, gençleri helalden harama yönlendiren davranışlarımız, toplumu helak etme yolunda ki azmimiz, kararlığımız, fikirlerimiz… 

Zehirli bal şırıngalarına tabi tuttuğumuz gençlerimizin, aklı selim yerine his ve heveslerine yenik düşenlerin dünya-ahiret dertleriyle kahru perişan oluyor muyuz? 

Güzel kızım, yakışıklı oğlum; alt komşumuzun, bilmem hangi akranımızın flört ettiği, gecenin şafağına kadar tozup dolaştığı, gönül eğlen(dir)diği onlarca sevgilisi var. Onu geçmelisin! Adın anılmalı, şanın duyulmalı gibi nefsi okşayıcı sözlerle öv(ün)düğümüz yavrularımıza, gençlerimize ne denli zarar verdiğimizin farkında mıyız?

Genç kız ve erkek kardeşlerimizin zırt pırt kol kola, baş başa farklı farklı kişilerle flört etmeleri sonrası evlilik müessesiyle taçlandırmaya niyetlenenlerde meydana gelen güven sarsılması, hayatlarını adliye koridorlarının boşanma davalarında harcayanlardan ne zaman ders alacağız, ne zaman dersler çıkaracağız? “Evleniniz, boşanmayınız!.. Zira boşanma dolayısıyla Arş titrer…” (Ali el-Müttakî, IX, 1161/27874)

Mazimizin güzel kültürünü yeni yeni türettiğimiz boğucu, sıkıcı, ezici adetlerle gençlerimizin mutluluklarına engel olmayalım. 

Güzel gençlerimizin; güzel edeplerini, büyüklerine, ailelerine olan bağlılıklarını, sadakatlarını, inançlarını pes ettirmeden, ailelerine değer vermeyen sözde özgürlükçü gençlerle bir tutmayalım. 

 Flört 10 TL, evlilik 150,00 TL’yle flörtü helal, evliliği haram konumuna indirgemeyelim. 

 Nefsi hisle değil, akli hisle seven gençlerimizi sevdiklerine kavuşmaya rehber olalım. Maddi manevi zorluklar yerine, kolaylıklar sunalım. 

Helali (dini) nikah kıymadan haram birleşmelerin, kavuşmaların, sarılmaların önlerinde ki haram seçeneğine yönlendirmeyelim. 

Mesut, mutlu ve huzurlu bir yuva kursunlar diye maddi destek yerine borç bataklığına batırdığımız gençlerimizi; evliliklerinin baharında maddi geçimsizlikle borçlandırdığımız, huzurlarını kaçırdığımız gençlerimizin adliye koridorlarında boşanmalarına sebep olmayalım… “Nikâhın hayırlısı, külfetsiz olanıdır.” (Ebû Dâvud, Nikâh, 32)

Yazıktır, günahtır. Bu gençler dünyada geleceğimiz, ahirette hesabımızdır. 

Rabbim! Gençlerimize sade düğünler, saadet dolu yuvalar nasip etsin. 

Selam ve dua ile…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.