Evi yanan Çukurcalı Serac ailesi yardım eli bekliyor

Evi yanan Çukurcalı Serac ailesi yardım eli bekliyor

​Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan yangında evleri küle dönen 5 nüfuslu aile uzanacak yardım eli bekliyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Emirşaban Mahallesinde ikamet eden Bedensel Engelli Cevdet Seraç’ın evinde yangın çıktı.

Dün akşam saatlerinde evin mutfağında çıkan yangın Çukurca Belediyesi itfaiye ekibinin müdahalesi ile söndürüldü. 
Kirada kalan Seraç ailesinin mutfağı küle dönerken, Seraç ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 

Bedensel engeli ev 3 çocuk babası ev sahibi Cevdet Serac kiralık olarak oturduğu evinin yangın çıktığını belirterek, “ Ben  kirada yaşıyorum dün akşam saat 6 da evimde yangın  çıktı aylık 300 lira kira ödüyorum. Maddi durumu iyi değil engelli bir vatandaşım kaymakamımız ve belediye başkanımızdan destek istiyorum. 3 tane  çocuğum var 5 nüfuslu bir aileyiz devlet  yetkilerimizden ve  hayırsever vatandaşlarımızda destek bekliyorum maddi durumu yok” diye konuştu. 

Dün akşam saatlerinde evinde yangın çıktığını anlatan Fatma Seraç ise, mutfağında hiçbir şey kalmadığını belirterek, “Ben akşam çocuklarıma ödevleri yapmaları konusun da yardımcı olurken bir baktım evin içi duman dolmuş. Hemen çocuklarımı dışarıya  çıkardım bağırdım konmuşular yardıma geldiler. Komşularımızın çabaları sonuç vermeyince itfaiyeye haber verildi. İtfaiyenin müdahalesi üzerine yangın söndürüldü. Allahıma  şükürler olsun  bana ve çocuklarıma bir şey olmadı ama evimiz ve  ev eşyalarımız tamamen kullanılmaz halde. Devlet yetkililerinin ve hayırseverlerin yardım eli uzatmasını bekliyorum” dedi.

2-20201202182344.jpg3-20201202182344.jpg4-20201202182344.jpg

1-20201202182344.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.