EURO 2020'de Portekiz, Fransa ve Almanya tur atladı

EURO 2020'de Portekiz, Fransa ve Almanya tur atladı

Ronaldo ile Benzema'nın karşılıklı golleriyle 2-2 biten Fransa-Portekiz maçının sonucunda iki takım da ilk 16 turuna kaldı. Macaristan'la 2-2 berabere kalıp tur atlayan Almanya İngiltere'yle eşleşti.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) F grubunda Portekiz, Fransa'yla, Almanya ise Macaristan'la karşılaştı. 

Nefes kesen Portekiz - Fransa maçında kazanan çıkmadı. Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema'nın karşılıklı golleriyle 2-2 sona eren maçla birlikte iki takım da son 16 turuna yükseldi.

Puskas Arena'daki ilk yarıda karşılııklı iki gol penaltıdan geldi. 

İkinci yarıya Fransa tempolu başladı. 48'de Karim Benzema takımını öne geçirdi. 6 yıl sonra milli takıma dönen Cezayir asıllı yıldız futbolcu, Thierry Henry ve Zinedine Zidane'den sonra hem Avrupa Şampiyonası hem Dünya Kupası maçında iki gol atan üçüncü isim oldu.

6. dakikada Cristiano Ronaldo yine penaltıdan skoru 2-2 yaptı. Bu sonuçla birlikte iki takım da son 16 turuna yükseldi. 

Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda toplam 20 gole ulaşan Ronaldo, bu alanda Miroslav Klose'yi geride bırakarak rekor kırdı. Portekiz formasıyla son 45 maçta 48 gol kaydeden Ronaldı, milli takım kariyerinde de 109. golünü kaydederek, İranlı Ali Daei'nin 'milli takımda en çok gol atan oyuncu' rekoruna ortak oldu.

F Grubu'nun diğer maçında ise Almanya ile Macaristan karşılaştı. Münih'teki Allianz Arena'da oynanan maçta Macaristan'ın gollerini 11'de Adam Szalai ve 68'de Andras Schafer kaydetti.

İki defa geriye düşen Almanya'nın gollerini ise 66'da Kai Havertz ve 84'te Leon Goretzka attı. Grubu 4 puanla ikinci tamamlayan Almanya son 16 turunda İngiltere ile eşleşti.

Macaristan ise 2 puanla EURO 2020'ye veda etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.