Esnaf faturaları ‘uzaya’ gönderdi

Esnaf faturaları ‘uzaya’ gönderdi

- Kabine toplantısı öncesi faturalarını balonlar aracılığıyla ‘uzaya’ gönderen esnaflar, “Her yerde kiralık, satılık, devirlik ilanları görülmekte; batıyoruz, tükendik artık yeter diyoruz” dedi.

Kafe-Bar-Restoran Çalışanları ve İşletmecileri Dayanışma Platformu (KABARE), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak kabine toplantısı öncesi, esnafın sorunlarına dikkati çekmek için faturalarını kırmızı balolara bağlayarak ‘uzaya’ gönderdi.

MA'nın haberine göre Çankaya ilçesinde yer alan Olgunlar Caddesi ve Kuğulu parkta bir araya gelen çok sayıda platform üyesi, kapalı olmasına karşı yüksek gelen faturaları balonlara bağladı. Olgunlar Caddesi'nde yapılan etkinlikte konuşan KABARE Sözcüsü Oğulcan Aşkın, “Aylardır kapalıyız. Elimizde avucumuzda ne varsa sattık. İşletmeciler ve çalışanlar olarak borç içindeyiz. Her hafta içimizden birileri kendi hayatına son veriyor. Geleceksiziz ve güvencesiziz” diye konuştu.
 
Esnafın salgın döneminde tükendiğinin altını çizen Aşkın, “Vergi borçlarımız, pandemi yüzünden çektiğimiz kredi borçlarımız, kira borçlarımız yüzünden hacizlik ve icralık olduk. Mekanlar tekrar açıldığında en az yüzde 25’imiz asla kepenk açamayacak. Diğer yüzde 25'de açıldıktan sonra batacak. Her yerde kiralık, satılık, devirlik ilanları görülmekte; batıyoruz, tükendik artık yeter diyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Kabine toplantısından çıkacak “Normalleşme Kararları”na değinen Aşkın, esnafın taleplerini şu şekilde dile getirdi:

“* Hizmet ve yeme-içme sektöründeki tüm işletmelerin hiçbir ayrım yapılmaksızın, sağlık koşulları gözetilerek açılmasını,
 
* Pandemi yüzünden oluşan, geçmiş vergi, SGK ve kredi borçlarımızın en az 12 ay süreyle ötelenmesini ve yapılandırılmasını,
 
* Kapalı olmamıza rağmen ödemek zorunda olduğumuz kira borçlarımız yüzünden bir çok işletme ve dükkan hacizlik, icralık ve tahliyelik olmuştur. Bu durumun düzeltilmesini,
 
* Mekan statüsünde ayrımcılık yapılmadan tüm işletmelere eşit muamele yapılmasını acilen talep ediyoruz.”

Aşkın, devamında şunları söyledi: “Bu kadar çok sıkıntının içinde iken, ‘Müjde’ olarak verilmiş uzaya çıkma projesinden nasibini alamamış esnaf olarak taleplerimizi artık uzaya gönderiyoruz. Hazır herkesin ilgisi oradayken belki de dertlerimizi oradan görebilirler. Bu sebepten; Esnaf uzaya çıkıyor, artık yeter, göğe bak.”
 
Kurtuluş Parkı'nda gerçekleşen eylemde basın metnini Platform üyesi Kurtuluş İbiş okudu. Olgunlar ve Kuğulu Park’ta yapılan eylemler alkış ve balonların gökyüzüne bırakılması ile son buldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.