Eski Vekil Abdülhaluk Özdinç’i binlerce kişi uğurladı

Eski Vekil Abdülhaluk Özdinç’i binlerce kişi uğurladı

İki gün önce Ankara'da yaşamını yitiren eski Hakkari milletvekili Abdülhaluk Özdinç Hakkari’de toprağa verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yaklaşık bir aydır KOA teşhisi ile Ankara Güven Hastanesi’nde tedavi görürken dün vefat eden Hakkari eski Senatörü Abdülhaluk Özdinç’in cenazesi, bugün öğlen saatlerinde, uçakla Yüksekova’ya getirildi. 

Uzun araç konvoyu eşliğinde, Yüksekova ilçesinden Hakkari’ye getirilen Özdinç’in cenazesi, merhumun Halife Derviş Mahallesi’ndeki evine getirildi. 

Özdinç’in cenaze törenine BDP Hakkari milletvekili Esat Canan, Van, Hakkari, Yüksekova, Başkale, Çukurca ve Şemdinli ile çevre illerin önde gelen aşiretlerin kanat önderleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Hakkari Barosu Başkanı Avukat Zeydin Kaya, baro yönetimi, Özdinç'in akrabaları ile bilerce Hakkarili katıldı. 

Ailesinden helallik alınan Özdinç’in cenazesi Çatallar Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Kale Altı aile mezarlığında toprağa verildi.

Hakkari'de Gravi aşiretinin kanaat önderlerinden olan A. Haluk Özdinç 1979 -1980 Adalet Partisi’nden Hakkari Senato üyesi seçilmişti. 

Evli ve 4 çocuk babası olan 78 yaşındaki A. Haluk Özdinç’in taziyesi bugün Halife Derviş Mahallesi’ndeki evinin önünde kabul edilirken, taziyenin yarın ve öbür gün ise Çatallar Camii’nde kabul edileceği öğrenildi. 

5-225.jpg6-159.jpg7-115.jpg8-090.jpg

1-488.jpg2-454.jpg3-374.jpg4-322.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum