Eski başkan Hurşit Altekin, HDP Aday Adayı

Eski başkan Hurşit Altekin, HDP Aday Adayı

Esendere Beldesi Belediye eski Başkanı Hurşit Altekin HDP Hakkari Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Esendere Belediye Eski Başkanı Hurşit Altekin, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. 

Hurşit Altekin kimdir?

1975 yılında Esendere Beldesi’nin güvenli Mahallesi’nde dünyaya gelen Altekin İlk Okulu Güveli Köyü’nde Orta ve Lise eğitimimi Yüksekova Lisesi’nde tamamladı.

1990 yıllarda HEP gençliğinde görev alan 1992 yılında ise gözaltına alınan Altekin 27 günlük gözaltının ardından Mardin Cezaevi’nde yattı. 8 ay sonra tahliye olan 1994 yılında ‘Örgüt üyeliği’ gerekçesi ile tutuklanıp Muş Cezaevi’ne konuldu.

1999 yılında HADEP’in Esendere belde başkanı görevini üstlenen Altekin 2 dönem belde başkanı görevini yaptıktan sonra 2004 yerel seçimlerinde Esendere belde belediye başkanı olarak seçildi. 
2009 yılındaki yerel seçimlerde DTP’den belde belediye başkanı olarak seçilen Altekin, 2012’de  belediye başkanı iken gözaltına alınıp tutuklandı 14 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum