Eski Bakan Nihat Ergün, Babacan’ın kuracağı partiye katılmak üzere Ak Parti'den istifa etti

Eski Bakan Nihat Ergün, Babacan’ın kuracağı partiye katılmak üzere Ak Parti'den istifa etti

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı. Ergün, yeni parti kurma çalışmaları yürüten Ali Babacan ile birlikte çalışacağını açıkladı.

Ak Parti'de yeni partilere katılım için istifalar sürüyor.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in ardından, üç dönem Ak Parti Kocaeli milletvekili seçilen ve uzun süre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapan Ergün de “e-devlet” üzerinden parti üyeliğini sonlandırarak istifa etti.

13 Eylül'de istifa eden Ergün kamuoyuna ise bugün duyurdu. Ergün, BBC Türkçe'ye, yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan'la birlikte çalıştığını söyledi.

2001 yılında Ak Parti Kocaeli Kurucu İl Başkanı olan Ergün, 22, 23 ve 24. Dönemlerde Ak Parti’den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi.

2005’te Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan Ergün, 2007’de Ak Parti Grup Başkanvekilli oldu.

Ergün 60. Hükümet’te Sanayi ve Ticaret Bakanı, 61. Hükümet’te ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.