Eşine özel kadro açan rektör görevden uzaklaştırıldı

Eşine özel kadro açan rektör görevden uzaklaştırıldı

Pamukkale Üniversitesi'nde kişiye özel açılan kadroya sadece rektörün eşinin başvurmasının ardından açılan soruşturma tamamlandı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ görevden alındı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Bağ hakkında “özel şartların kişiye özel olarak belirlenerek rektörün eşini tarif eder şekilde olması nedeniyle” soruşturma açılmıştı.

7 Temmuz’da yayımlanan PAÜ Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı kadrosu için açılan ilanın kriterlerini karşılayan ve başvuran tek kişinin Rektör Bağ’ın eşi Derya Bağ olması tepki çekmişti.

Yine aynı üniversitede 2017’de Bağ’ın eşi enstitü sekreterliği görevine atanmış, YÖK tarafından yapılan uyarı sonucu üniversite tarafından yapılan işlem geri çekilmişti.

İLANDA NELER İSTENDİ?

Pamukkale Üniversitesi ilanındaki kriterler arasında, “Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ya da Fars Dili ve Edebiyatı bölümleri lisans mezunu olmak. Dil alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans mezuniyeti sonrasında en az 10 yıl eğitim ve öğretim alanında deneyim sahibi olmak. Yabancılara Türkçe öğretimi sertifikasına sahip olmak. Belgelendirmek kaydıyla branş dili yanı sıra en az orta düzeyde ikinci bir yabancı dil bilmek ya da ikinci yabancı dil alanında hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamış olmak. Arapça öğretmenliği haricindeki bölümlerden mezun olanlar için pedagojik formasyon sertifikasına sahip olmak” yer aldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da konuyla ilgili paylaşım yapıp, “Kamuda zaman zaman yaşadığımız bu arsızlıkların, sorumsuzlukların en büyük bedelini, maalesef, siyaset kurumu ödüyor  Yazık oluyor. İlgililerin kayıtsız kalmaması, en büyük tesellimiz. Ümit ederim, çok daha köklü bir kamu karakter değişikliğini hep beraber inşa ederiz” demişti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.