Esendereli Öğrencilerin Proje Başarısı

Esendereli Öğrencilerin Proje Başarısı

Yüksekova ilçesinin Esendere Beldesi Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Selahattin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK’a sundukları projelerde dereceye girdi.

2309 proje içerisinde Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesinin "Yüksekova'da Siyah Altın Yetiştiriciliği" ile "Çöpe Atmayalım Kazanalım" adlı iki projesi, Selahattin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin " Ballıova ve Bal Müzesi" adlı projesi ilk 100’ e girdi.

Projeler,  12-15 Mart tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde sergilenip jürilerce değerlendirildi. Coğrafya Dalında Lahican Kaya ile Berivan Işık adlı öğrencilerin hazırlamış oldukları  "Çöpe Atmayalım Kazanalım" adlı proje bölge 1.si seçilerek, 16-20 Nisan tarihleri arasında bölgeyi temsilen Antalya'da Türkiye finalinde yarışacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.