Esendere’den geçiş ızdıraba dönüşüyor!

Esendere’den geçiş ızdıraba dönüşüyor!

Yüksekova’ya bağlı Esendere Beldesindeki bulunan Sınır Kapısı’nda oluşan geçiş yoğunlukları uzun süre kuyruklarda bekleyen vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Türkiye’nin İran’a açılan sınır kapılarından biri olan Esendere Sınır Kapısı’nda oluşan geçiş yoğunlukları zaman zaman ızdıraba dönüşüyor.

Günübirlik geçişler nedeniyle yaşanan yoğunluk gün geçtikçe artıyor. Türkiye’ye giriş yapan vatandaşların bagajlarının detaylı aranması sırasında uzun kuyruklar oluşuyor. Sınır kapısından günübirlik çıkış-giriş yapan vatandaşların taşıdıkları eşyalar için belli bir kota uygulanıyor. Bu kotayı aşan vatandaşların kota üstü eşyalarına el konuluyor.

Söz konusu aramalar ve zaman zaman yaşanan tartışmalar nedeniyle vatandaşlar kuyruklarda uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

Yüksekova Haber muhabirine bilgi veren Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, konuyu her defasında yetkililere aktardıklarını ve sorunu gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum