Esendere Sınır kapısında bekleyen TIR sürücülerine ceza tehdidi iddiası

Esendere Sınır kapısında bekleyen TIR sürücülerine ceza tehdidi iddiası

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Esendere Sınır Kapısı'nda 24 saat hizmet verileceğinin açıklanmasının ardından bazı Tır sürücüleri mesai saatleri dışında giriş çıkış yaptıkları için ceza tehdidi aldıklarını ileri sürdüler.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yüksekova’dan İran’a açılan Esendere Sınır Kapısı’nın bundan sonra 24 saat açık olacağının açıklanmasının ardından Türkiye’den İran’a giriş yapmak isteyen bazı Tır sürücüleri mesai saatleri dışında giriş çıkış yapamadıklarını ileri sürdüler. Duruma tepki göstermek için araçları ile Esendere Sınır Kapısı yakınlarında uzun kuyruklar oluşturan sürücüler  devletin aldığı kararın memurlar tarafından uygulanmak istemediğini iddia ettiler. 

Durumu protesto eden tır şoförleri gece geldikleri ve işlemleri yapılmadığı için haksızlığa uğradıklarını belirterek, sınır kapısında görevli personellerin mesai saatleri dışında gelmeleri halinde para cezası kesilmekle tehdit edildiklerini savundular.

02-066.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.