Esendere Gümrük Kapısında koronavirüse karşı önlem alınacak mı?

Esendere Gümrük Kapısında koronavirüse karşı önlem alınacak mı?

Van Valiliği, İran'da 2 kişinin yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybetmesi üzerine, kentte alınacak önlemleri belirledi. Gözler İran'a sınır kapısı olan bir diğer il olan Hakkari'ye çevrildi

:İran'ın Kum kentinde Kovid-19 nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası İranlı turistlerin geçiş yaptığı Van ve Hakkari'de alınacak tedbirler gündemde. Van'da yapılan toplantıda Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir dizi önlem alınması kararlaştırılırken Esendere Gümrük Kapısı'nda alınması gereken önlemlerle ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkanlığında yapılan toplantıda, Türkiye-İran sınırındaki Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Gümrük Kapısına termal kamera montajı yapılması, sağlık odası kurulması ve yabancılarla irtibat halinde olan personelin koruyucu maske ve ekipman kullanması ile virüs hakkında eğitimden geçirilmesi kararlaştırıldı. Bu konuda hazırlanacak Türkçe, Farsça, İngilizce bilgilendirme afişlerinin Kapıköy Gümrük Kapısının çeşitli yerlerine asılmasına karar verilen toplantıda, Geri Gönderme Merkezi ön kabul birimine termal kamera kurulması ve personelin virüs hakkında eğitilmesi, sınır birliklerindeki personele de virüs hakkında bilgilendirme eğitimi verilmesinin önemine işaret edildi. Ayrıca, İran'dan Türkiye'ye kara ve demir yolu ile giriş çıkışların sınırlandırılması konusunda da ilgili bakanlığın görüşünün alınması karara bağlandı.

Yüksekova Haber'den Ömer Oğuz'un haberine göre, İran’da koronavirüs nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesi Yüksekovalıları endişelendirdi. Hakkari ve ilçelerinde yaşayan birçok vatandaş sosyal medya hesaplarından çeşitli tedbirler alınması gerektiği ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Vatandaşlar Van'da alınan önlemlerin Yüksekova'nın Esendere Sınır Kapısı'nda da alınması gerektiği vurgularken Hakkari Valiliği tarafından henüz bu konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum