Eşbaşkan Cihan Karaman'dan engelliler haftası mesajı

Eşbaşkan Cihan Karaman'dan engelliler haftası mesajı

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Karaman,  Dünya Engelliler Haftası  dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Eşbaşkan Karaman 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle yayınladığı mesajınnda şu ifadelere yer verdi:  

"Engelli bireylerin sosyal hayata katılımı konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası Birleşmiş Milletler üyesi olan tüm ülkelerde Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Engelli olmak bir eksiklik değil, mücadele azmi ve başarılarından ders almamızı gerektiren ayrıcalıklı birey olmaktır. Bu bakımdan önemli olan öncelikle zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırmaktır. 

Her biri bizden olan engelli kardeşlerimizi toplumla daha da bütünleşmelerini sağlamak, toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir.

Engellilik, sadece engelli bireylerim maruz kaldığı bir sorun olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren toplumsal bir olgudur. Zira toplumdaki her birey hayatın akışı içerisinde birer engelli adayı olduğunu unutmamalıdır!

Bu duygu ve düşüncelerle, ‘Dünya Engelliler Haftası’nın, toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkıda bulunmasını temenni ederim.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.