Eşbaşkan Cihan Kahraman mazbatasını aldı VİDEO FOTO GALERİ

Eşbaşkan Cihan Kahraman mazbatasını aldı VİDEO FOTO GALERİ

Hakkari Belediye eşbaşkanı Cihan Kahraman ve belediye meclis üyeleri 15 gün sonra mazbatalarını aldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

31 Mart seçimlerinde oyların yüzde 59.97’ni alarak Hakkari Belediyesi Eşbakanı seçilen Cihan Kahraman mazbatasını aldı. Seçimin üzerinden iki hafta geçmesinin ardından mazbatalarını alan eşbşakanlar ve belediye meclis üyeleri alkışlar eşliğinde belediyeye geçtiler. 

Mazbatalarını almak üzere Merkez İlçe Seçim Kurulu’na gelen eşbaşkan Cihan Kahraman’a KHK’lı olduğu gerekçesi ile mazbatası verilmeyen Seher Kadiroğlu Ataş, HDP İl Eşbaşkanı Sipan Turan, yeni dönem belediye ve il meclis üyeleri ile parti yöneticileri eşlik etti.

İl seçim kurulunda mazbatalarını alan Eşbaşkan Cihan Kahraman ve beraberindekiler daha sonra Hakkari belediyesine geçti.

Personel ve vatandaşların alkışları arasında makamına geçen Kahraman Ve Ataş çiçekler ile karşılandı.

Burada kısa bir açıklama yapan eski dönem belediye eşbaşkan vekili Nazmi Coşkun, 2.5 buçuk yıl önce kayyum atanan Hakkari belediyesi yeni dönem belediye eşbaşkanları Cihan Kahraman ve Seher Kadiroğlu Ataş’a devrettiklerini söyledi.

KHK’lı olduğu için mazbatası verilmeyen eşbaşkan Seher Kadiroğlu Ataş ise Hakkari halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, eşit hizmet, eşit temsiliyet ve şeffaf bir belediyecilikle kaldıkları yerden devam edecekleri mesajını verdi.

YSK’nın KHK’lı eşbaşkanlar ile ilgili kararını eleştiren Ataş, “Bizler KHK’lı eş başkanlar olarak diyoruz ki. Biz mazbatamızı halkımızdan aldık. Biz halkımızın verdiği onurlu görevi yerine getirmek için buradayız. Halkımızın bize verdiği görevi yine onlar alıncaya kadar Hakkari halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Bütün Hakkari halkına tekrardan teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

Hakkari halkına bu göreve layık gördükleri için teşekkür eden Eşbaşkan Cihan Kahraman ise zorlu geçen bir sürecin ardından Hakkari halkının iradesine sahip çıktığını söyledi.  

Hakkari halkının iradesine sahip çıkacakları mesajını veren Kahraman, “Hakkari halkı 3 yıldan sonra  iradesine sahip çıktı. Onurlu Hakkari halkına bizde söz veriyoruz. Onların iradesine sahip çıkacağız. Bilindiği gibi kentimizde çok değerli aşiret ağalarımız ve kanaat önderlerimiz var. Ama maalesef son yıllarda türemiş yarım ağalar vardır. Bu halkı ve partiyi karşı karşıya getirmek için çok emek harcadılar. Ama Hakkari halkı onların hevesini kursaklarında bırakmıştır. Ben tekrardan bu onurlu duruşlarından dolayı Hakkari halkını selamlıyorum” dedi.

Eşbaşkanlar daha sonra belediye makam odasına gelen vatandaşların tebriklerini kabul ettiler.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum