Esad Türk askerini vurdu: 5 şehit, 5 yaralı

Esad Türk askerini vurdu: 5 şehit, 5 yaralı

Suriye ordusunun stratejik kasabaları ele geçirmesi sonrası Türkiye'nin askeri yığınak yaptığı İdlib'de beş askerin öldüğü açıklandı.

Suriye ordusunun operasyonlarının ve Türkiye’nin askeri sevkıyatının devam ettiği İdlib’de beş Türk askerinin öldüğü, beş askerin de yaralandığı açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada,  “İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır” denildi.

‘GEREKLİ KARŞILIK VERİLDİ’

MSB açıklamasında, ‘Suriye ordusunun saldırısına karşılık verildiği’ bilgisi yer aldı. Açıklamada, “Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.