Eş Başkan Sarı için tahliye kararı!

Eş Başkan Sarı için tahliye kararı!

Görevden alınan Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı İrfan Sarı ikinci duruşmasında örgüt üyeliğinden tahliye edilrken, Sarı'ya propaganda yaptığı gerekçesi ile 1 yıl üç ay ceza verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

15 Ekim 2019 tarihinde evine yapılan baskınla gözaltına alınan tutuklandıktan sonra yerine kayyum atanan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı İrfan Sarı’nın ikinci duruşması bugün Hakkari 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Saat 14.00'da başlayan duruşmaya HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP yöneticileri Sarı'nın yakınları ve avukatlar katıldı.

Elazığ Cezaevinde bulunan Eşbaşkan Sarı'nın SEGBİS ile katıldığı duruşmada yapılan savunmaların ardından karar  verildi.

Mahkeme heyeti Eşbaşkan Sarı için örgüt üyeliğinden beraat kararı verirken, 'Örgüt Propagandası' yaptığı iddiası ile Sarı'ya 1 yıl 3 ay ceza verildi. 

Sarı'nın bulunduğu cezaevinden tahliye edilmesi bekleniyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.