Erzurumspor'u 4-2 yenen Beşiktaş zirvede arayı açıyor

Erzurumspor'u 4-2 yenen Beşiktaş zirvede arayı açıyor

Lider Beşiktaş, deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 4-2 mağlup etti. Siyah beyazlı ekip, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı.

Süper Lig'in 34. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Beşiktaş karşılaştı.

Erzurum Kazım Karabekir Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Yaşar Kemal Uğurlu yönetti. 

Karşılaşmanın ilk golü 10. dakikada siyah-beyazlı ekipten geldi. Rakip yarı alanda taşıdığı topla içeri sokulan Atiba, ceza sahasına girmeden pasını Larin'e çıkardı. Bu futbolcunun ayak içiyle plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti.

16. dakikada ev sahibi ekip eşitliği yakaladı. Sağ kanattan Emrah Başsan'ın kullandığı köşe atışında ön direğe hareketlenen Leo Schwechlen, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

26. dakikada Beşiktaş tekrar öne geçti. Ghezzal ile duvar pasıyla ceza sahasına giren Oğuzhan Özyakup'un yerden sert vuruşunda, kaleci Szumski'nin müdahalesi yetersiz kaldı ve top filelerle buluştu.

40. dakikada ev sahibi ekip tekrar beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Cenk Ahmet Alkılıç'ın ceza sahasına gönderdiği topu savunma uzaklaştırmak istedi. Ceza sahası dışında topla buluşan Emrah Başsan'ın sert vuruşunda, kaleci Ersin kucağına gelen topu sektirdi ve top ağlara gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 sona erdi.

FENERBAHÇE'YLE PUAN FARKINI 7'YE ÇIKARDI

66. dakikada Beşiktaş tekrar öne geçti. Ghezzal, rakiplerinden sıyrılarak sert vurdu ve top ağlara gitti.

86. dakikada siyah-beyazlı ekip farkı ikiye çıkardı. Necip Uysal'ın pasıyla kendi yarı alanından hızlı çıkan Nkoudou'dan topu alan Gökhan Töre'nin, sol çaprazdan ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu.

Karşılaşma Beşiktaş'ın 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Siyah beyazlı ekip bu galibiyetle 70 puana yükselerek zirve mücadelesinde ikinci sırada bulunan Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı. 

CENK TOSUN SAKATLANDI

Dakikalar 73’ü gösterirken rakibiyle hava topu mücadelesine giren milli futbolcu, yere düştükten sonra ayağa kalkamadı. İlk anda durumu fark etmeyen tecrübeli futbolcu, sağ dizinin kötü durumda olduğunu görünce acı içinde bağırdı. Sağlık ekipleri anında saha içine girdi ve yıldız golcüyü sedyeyle oyun alanı dışına taşıdı.

Ambulansla anında hastaneye götürülen Cenk Tosun’un, yapılan kontrollerin ardından diz kapağındaki sorun nedeniyle sezonu kapattığı öğrenildi. Teknik Direktör Sergen Yalçın, "Cenk Tosun sezonu kapattı. 6-7 ay, ne kadar olur bilmiyoruz. Çok ciddi. Hayatta her şey insanın başına geliyor. Her şeye hazırlık olmak lazım" açıklamasını yaptı. Cenk Tosun’un tedavisine İstanbul’da devam edilecek.

YILMAZ VURAL'DAN HAKEME TEPKİ

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, hakem kararlarına tepki gösterdi.

Beşiktaş'ın bulduğu üçüncü golün öncesinde Cenk Tosun'un topu eliyle kontrol ettiğini savunan Yılmaz Vural, "Bir hakem hatasıyla, 2-2'yken tam da gözümün önünde. Bar bar bağırıyoruz. Cenk eliyle aldı, Ghezzal akabinde golü attı. Hakemin orada pozisyonu kaçırması canımızı yaktı. Kasıtlı yaptı diyemem, sevdiğim bir kardeşim ama canımızı yaktı" diye konuştu.

Sakatlanarak hastaneye götürülen Cenk Tosun için ise "Çok canım yandı. Cenk benim aile dostum. İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşur" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.