Ertuşi Aşireti düğünlerde mendil usulünü kaldırdı

Ertuşi Aşireti düğünlerde mendil usulünü kaldırdı

Ertuşi Aşireti Lideri ve Başkale Eski Belediye Başkanı İskender Ertuş, oğlunun düğününde yaptığı açıklamada, erkeklerin para atma geleneği bundan sonra açık usulde değil zarf usullü olacağını açıkladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Van'ın Başkale ilçesinde oturan Başkale eski belediye başkanı ve Ertuşi Aşiteri Lideri İskender Ertuş’un inşaat Mühendisi oğlu Şeref Ertuş  Yusra Aydın ile görkemli bir düğün töreni ile dünya evine girdi. 

Eski Başkan İskender Ertuş’un Başkale’deki evinin bahçesinde düzenlenen Hakkari ve Van’dan gelen işadamlarının da katıldığı düğünün sağdıçlığını ise Hakkarili İşadamı Burhan ölmez yaptı. 

İki gün iki gece süren düğüne, Hakkari Eski milletvekilleri Esat Canan ile A. Mütallip Özbek, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, Van ve ilçelerinden bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderler; işadamları; Diyarbakır, İstanbul, Hakkari, Yüksekova ve Yurtdışından yaklaşık 4 bin davetli katıldı. 

ESİ VEKİLLER VE KAYMAKAM HALAYDA KOL KOLA 

Kürt müziğinin sevilen seslerinden Hozan Remzi ve ekibinin seslendirdiği Kütçe müzikler eşliğinde iki gün iki gece süren düğün törenine katılan davetliler arasında yer alan Hakkari eski Milletvekili Esat Canan ve A. Mütalip Özbek ilçe kaymakamı ile kol kola girerek vatandaşlar ile saatlerce halay çektiler.  

ERTUŞ’TAN RADİKAL KARARLAR

Düğünlerde erkeklerin para atma geleneği olan açık para atma (Mendil) usulünü kaldıran İskender Ertuş, aynı zamanda aşiret düğünlerinin vazgeçilmezi olan silah kullanımını da yasakladı. Ve oğlunun düğününde silah yerine havai fişek kullanmayı teşvik etti. 

Ertuş düğün töreninde yaptığı açıklamada erkeklerin para atma geleneğin son verdiklerini belirterek, “Bundan sonra bizde açık olan mendille para toplamayı kaldırdık. Zarf yöntemine başvuracağız. Bunu kendi oğlumun düğününde hayata geçirerek bütün aşiretin buna uymasını istiyorum. Bundan sonra mendille para toplayacak olanların düğününe gitmem kimsenin de gitmesini istemem. Bundan sonra evlenecek olan bütün çiftlere mutluluklar dilerim” dedi. 

Damadın babası  İskender Ertuş, çevre il ve ilçeler ile yurt dışından gelen tüm davetlilere teşekkür etti.

Düğünün sağdıçlığını yapan Hakkarili genç işadamı Burhan Ölmez de Ertuşi Aşireti lideri İskender Ertuş’un davetlilerden zarf usulü ile para toplanacağını açıklaması çok olumlu bir karar olduğunu herkesin bu karara uyması gerektiğini belirtti.

Ölmez, düğün törenine gelen, gelemeyen düğünde emeği olan herkese teşekkür etti. 

Düğünde geline yaklaşık iki kilo altın takılırken damat için de 980 bin TL Para toplandığı öğrenildi.

foto-galeri-icon-010-1-007.pngvideo-ikonu-010.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.