Ertan: Van Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 1 buçuk milyar TL'den fazla

Ertan: Van Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 1 buçuk milyar TL'den fazla

Eş başkan Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında belediyenin borcunu açıkladı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Van Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Van Büyükşehir Belediye Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda tüm belediye meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan gerçekleştirdi.Mazbatalarını alıp göreve başladıkları andan itibaren halkın gözünde coşku, beklenti ve umudu gördüklerini belirten Özgökçe Ertan, şöyle konuştu: “Seçildiğimiz ilk günden bu yana adaleti, liyakatı ve demokratik bir çalışma ortamını; ama en önemlisi bizi buraya Van’ın sorunlarını çözmek için gönderen Van halkına hizmet etmenin sorumluluğunu taşımayı, her çalışmada bu duyguyla hareket etmeyi düstur edindik. Ama bunlardan çok daha yakıcı ve çok daha ciddiye almamız gereken durum ise yoksulluk ve işsizliktir. İnanın yüzlerce belki de binlerce yurttaşın tebrik ziyaretini kabul ederken aynı zamanda yoksulluk vurgusuna ve işsizlik sorununa da her gün şahit oldum. Kayyım döneminde gelen ve Van ile hiçbir ilgisi olmayan; kültürümüzden, değerlerimizden, ahlaktan zerre kadar nasibini almamış ve insanların ekmeğiyle, aşıyla oynamaktan büyük bir keyif aldığını kameralar önünde itiraf eden bir önceki genel sekreter Mustafa Yalçın gibi bakmıyoruz duruma” dedi.

"BELEDİYENİN BORCU 1 BUÇUK MİLYAR TL’DEN FAZLA“

Kimsenin işinde aşında ekmeğinde gözümüz yok, hesabımız yok; ama bunu net şekilde belirtmek isterim ki çalışmayana, üretmeyene, Van’a hizmet etmek gibi bir derdi olmayana, ‘avantadan kolay para kazanırım’ diyenlere hiç ama hiç hoşgörümüz olmayacaktır” diyen Özgökçe Ertan, “Yine daha önce de bir araya geldiğimiz gerek daire başkanlarımıza gerekse de diğer yetkili arkadaşlarımıza da çokça ifade ettik. Van halkına hizmet ederken sorumluluk bilinciyle hareket ettiğimiz sürece belediyemiz içerisinde çalışan emekçilerimizin siyasi görüşü değil, esas aldığı halkçı belediyecilik ilkeleri önemlidir bizim için. Belediyecilik hizmetleri dışında kentin var olan sorun alanlarına anlamlı bir dokunuş yapabilmemiz için kaynak gerekir. Bunlardan bir tanesi kayyum döneminde kaynakların hoyratça kullanılıp yüklüce borç bırakılmış olmasıdır. Belirteyim ki; büyükşehir belediyesinin mevcut borç durumu 1 buçuk milyar TL’nin üzerindedir. Verimlilik açısından bütçe dengesini sağlayacak çalışmaları öne almalıyız. Gider verimliliği açısından benzer bir çalışma yapmalıyız. Personel ihtiyacı ve personel verimliliği çalışmamızı bir an önce tamamlamalıyız. Hizmet önceliği prensibi gereği belediyecilik hizmetleri hele hele ki asgari zorunlu alanlar, asla ve asla aksamayacaktır. Öncelik saptamasında başkaca saik ve kaygılar bu hizmetlerin layıkıyla yapılmasının önüne geçmeyecektir. Meclis üyelerimizin de bu sorumlulukla, bu anlayışla hareket edeceklerinden şüphemiz yok” diye konuştu.

‘HALKÇI BELEDİYECİLİK ESASTIR’

Ertan, “Bizim bugün ve bundan sonraki tüm toplantılarımızda alacağımız her kararı, aynı zamanda kadınından, gencine, yaşlısından engelli bireyine ve çocuğuna kadar her bir Vanlıyı doğrudan etkileyecek, gelecekleri adına hayati bir öneme sahip olduğunun bilinciyle almalıyız, bu kararları öyle vermeliyiz. Halkçı bir belediyecilik modelini Van’dan başlatıp tüm bölgeye yaymanın iddiasındayız. Bunun ilk aşaması da meclis toplantılarımızı halka açık bir şekilde yaparak, demokratik sürece halkı dâhil edecek şeffaflıkta kararları hayata geçirerek olacaktır. Bizim siyasi geleneğimizde şeffaflık, demokratik yönetim biçimi, halkın doğrudan yönetim şekline dâhil olması esastır. Halkçı belediyelerde yolsuzlukla, usulsüzlükle karşılaşmak çok daha zordur, zamanla hep birlikte tanık olacağız” dedi.

‘VAN HALKINA KARŞI SORUMLUYUZ’

Tüm Van halkına karşı sorumlu olduklarını belirten Ertan, “Ancak bu anlayışla hareket edersek Van halkının iradesine ve geleceğine sahip çıkmış oluruz. Bu bağlamda belediyeyi aldığımız gibi kayyım tarafından bize devredilen borcun kuruşu kuruşuna hesabını birlikte soracağız.  Halkımızın içi rahat olsun. Yargısal denetime de, idari denetime de, kamuoyu denetimine de açığız, hiçbir kaygı ve endişemiz yoktur” ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.