Erdoğan'dan YSK kararı ve  S-400 açıklaması!

Erdoğan'dan YSK kararı ve S-400 açıklaması!

YSK'nin soruşturma açılan ilçe seçim kurulu başkanları ve müdürlerinin 23 Haziran'da görev alabileceği kararına ilişkin Erdoğan, "Orada zannediyorum bir yanlış anlaşılma var. Tedbiren YSK'ya itirazi kaydımızı düştük." dedi

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldığı bayram namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Rusya'dan alınan S-400'lerle ilgili geri adım atılmayacağını belirtti.

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) soruşturma açılan ilçe seçim kurulu başkanları ve müdürlerinin 23 Haziran seçiminde de görev alabileceği kararına ilişkin ise "Orada zannediyorum bir yanlış anlaşılma var. Tedbiren YSK'ya itirazi kaydımızı düştük." ifadelerini kullandı.

YSK'nin seçim kurulu başkanı kararı

"Orada zannediyorum yanlış anlaşılma var. Bu daha netleşmiş değil. Biz, bütün bunlara karşı tedbiren yine de parti olarak YSK'ye bu konudaki itirazi kaydımızı düştük. Bazıları bunu sandık kurulu diye ifade ediyor. Sandık kurulları ile alakası yok. Seçim kurullarına yönelik böyle bir durum söz konusu ve YSK da bu itirazi kayıt üzerinden kararını verecektir. Temennimiz odur ki neticesi hayırlı olur."

S-400'ler

"Burada bizim yaptığımız bir anlaşma var, kararlılığımız var. Buradan geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil."

"Eğer Rusya gibi olumlu bir noktada bir teklif gelirse, biz Patriot'lar konusunda adım atabiliriz. Bunu da kendilerine ayrıca söyledik. Fakat Patriot'lar konusunda bize Amerika tarafından maalesef böyle bir S-400'ler gibi olumlu karşı teklif gelmedi. Şimdi uluslararası ticarette herhalde kazan kazan esası her ülkenin menfaatinin gereğidir. Bu olmadığı takdirde de biz herhangi bir şeyi de almaya ne mecburuz ne mahkumuz."

"Şu anda Suriye üzerinde, İdlib üzerinde, Münbiç, üzerinde, Fırat'ın doğusu üzerinde ilgi alakası olan malum koridor üzerinde ilgi alakası olan her ülkeyle Türkiye olarak biz görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Hassasiyetlerimiz aynen kararlılıkla devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.