Erdoğan'dan servisçilere tepki: Size söz vermedim

Erdoğan'dan servisçilere tepki: Size söz vermedim

'Ben tabi kardeşlerimden tahdit ifadesinin yerine, 'adalet, adalet, adalet' demelerini beklerdim. Tahdid dediğiniz zaman bu adil olmaz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Esnaf Buluşması etkinliğine katıldı. Saat 16:00'da spor salonuna gelen Erdoğan çoşkuyla karşılandı. 'Evet' yazılı dövizler taşıyan esnaflar Cumhurbaşkanına sevgi gösterilerinde bulundu. "Başkan Erdoğan" sloganları altında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına Serviscilerin plaka tahdidi isteği damgasını vurdu. 

"Az önce Genelsekreteriniz bir mektup bizlere verdi. Mektubu okudum. Ve tekrar mektubu Büyükşehir Belediye Başkanıma verdim" diyerek bazı servisci esnafının sorunlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendilerine, arkadaşlarımızla görüşmelerini yapmak suretiyle bunu bir yere inşallah bağlayacaklar."dedi.

"TAHDİD İFADESİNİN YERİNE, 'ADALET', 'ADALET', 'ADALET' DEMELERİNİ BEKLERDİM"

Salonun büyük bölümünü dolduran servisciler bu kez 'Tahdid' şeklinde slogan atmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun üzerine, "Ben tabi kardeşlerimden 'tahdid' ifadesinin yerine, 'adalet', 'adalet', 'adalet' demelerini beklerdim. 'Tahdid' dediğiniz zaman bu adil olmaz. Bizim burada yapmamız gereken nedir? Burada, plakalarda yeni bir düzenleme ile mevcudu güvence altına almak, koruma altına almak. Ama bundan sonraki sürece yönelik de belediyenin yapacağı düzenlemenin önünü açmak. Çünkü bundan kimler istifade ediyor? Bir, öğrencilerim. Kimin çocukları bu öğrenciler? Bizim çocuklarımız. Bu işe 'tahdid' getirdiğimiz zaman, bu işin faturası kime olacaktır? Tüm bu ülkedeki yavrularımıza olacaktır. Aynı şekilde servis taşımacılığında bütün maliyetler biranda bunlar da şişecektir, yükleselecektir. Ben şuna inanıyorum. Biz bir olacağız diri olacağız. Beraber olacağız, kardeş olacağız. Hep beraber Türkiye olacağız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri üzerine bazı serviscilerin salonu boşalttığı görüldü. Bunun üzerine aynı konuya tekrar değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer ben size plaka tahdidi sözü verdiysem, o günün konuşmaları her şey ortada. Gelin, ben bunun arkasında dururum. Benim böyle bir sözüm yok." dedi.

"KİMSE KAPRİS YAPIP, BU KAPRİSLERE ÜLKEYİ ALET ETMESİN"

Erdoğan tepkisini şu sözlerle sürdürdü: Kardeşlerim, eğer plaka tahdidi dediyseniz, eğer böyle bir adım atılırsa, burada en büyük bedeli kim öder? Çocuklarımız öder. Firmalar öder. Ve hak etmediğiniz birşeyi kusura bakmayın hak olarak size veremeyiz. Kusura bakmayın. Plaka konusunda yapılan görüşmelerde şuanda ayrıca bir çeşitlendirme ile mevcut plakaların, farklılık arz eden noktaya getirilmesi noktasında görüşmelerde bir adım atılıyor. Yeni verilecek plakalarda belediye kendi sürecini işletiyor. Ama buna 'tahdid' koyduğunuz anda, biranda piyasalar fırlayacak, gidecektir. Bu sizin hakkınız değilki. Kusura bakmayın, olmaz böyle birşey. Adil olacağız. Kimse kapris yapıp, bu kaprislere ülkeyi alet etmesin. Şunu bilmenizi isterim; Tayyip Erdoğan, verdiği bir sözün arkasında durur. Ve ben o günkü konuşmamı, tekrar çıkartacağım kayıtlardan. Ve kayıtlardan çıkartarak, o gün size tahdidli plaka bir söz verdiysem, arkasında duracağım ve belediye başkanımıza bunu tekrar bunu söyleyeceğim. Ben plaka sorununuzu halledeceğim sözünü verdim. Tahdidli plaka sözü vermedim.

'Maskeli balo sona erdi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma Vakfı 46. Genel Kurul'unda konuştu. Erdoğan," Şimdiye kadar maşalarıyla, silah verdikleri, sırtını sıvadıkları terör örgütleriyle , bir dolara satın aldıkları ajanlarıyla bizi sıkıştırmaya çalışanlar, artık bizzat sahaya indiler. Kardeşlerim maskeli balo sona erdi" dedi.

YERLİ VE MİLLİ NESİL

İlim Yayma Vakfı'nın yetiştirdiği gençlerin hiçbir zaman ihanet içinde olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Birilerinin sözüm ona 'altın nesili' gibi ihanetle, cinayetle, hırsızlıkla sapkınlıkla anılmadı. Bu çatının altında yetişmiş hiçbir genç, ekmeğini yediği vatanına, bağrından çıktığı milletine kurşun sıkmadı. Vakfımıza gönül vermiş hiçbir kardeşim, Türkiye karşıtı, İslam düşmanı şer odaklarına kapı kulu olmadı. Hamdolsun bu ocak senelerdir, davasına sadık kuşaklar yetiştiriyor. İstikamet doğru olunca ortaya yerli ve milli bir nesil çıkıyor"diye konuştu.

İLAHİ TOKADI YEDİLER

Amacın sadece güç ve tahakküm olması halinde herkesin FETÖ'nün düştüğü ihanet çukuruna yuvarlanacağını söyleyen Erdoğan, " 40 yıl boyunca sinsice kurulan planların hepsi, işte böyle bir gecede boşa çıkar. 'Gücümüz var'. 'Güçlüyüz'. 'Orduyu ele geçirdik'. 'Polisi ele geçirdik'. 'Yargıyı ele geçirdik'.' Öyleyse biz yaparız' diyenler işte bir gecede ilahi tokadı yiyerek, milletimizin o duruşuyla Elhamdülillah yerle ihsan oldular"dedi.

NEREDEN NEREYE GELDİK

Kadınlarımızın, gençlerimizin önlerindeki engelleri kaldırdıklarını söyleyen Erdoğan, "Bugün kızlarımız, başörtüleriyle devlette, akademide, iş hayatının en üst kademelerinde, yargıda, silahlı kuvvetlerde, heryerde serbestçe görev yapabiliyor. Nereden nereye. Nerede başladık, nereye geldik ? Daha iyi günler var önümüzde İnşallah" şeklinde konuştu.

"ÇARPIŞA ÇARPIŞA GELDİK"

Sözü, AB üyesi bazı ülkelerle yaşanan sıkıntılara getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Yarım asırdır Avrupa kapılarında sığıntı gibi bekleyen, pısırık güçsüz bir Türkiye arzulayanlar, hem son 14 yılın hem de Cumhurbaşkanlığı sisteminin ne demek olduğunun çok iyi farkındalar. Bunun için var güçleriyle üzerimize geliyorlar. Esasen biz bu saldırılarla ilk defa karşılaşmıyoruz. 40 yıllık siyasi hayatımız boyunca, 14 yıllık iktidarımız süresince suikast girişiminden darbe teşebbüsüne, ihanetten ekonomik sabotajlara kadar birçok tehdide maruz kaldık. Sizlerle beraber yürüdük. Bu zorlu yolculukta, vesayet güçleriyle, manşetlerle, iftiralarla çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Gece yarısı internete konulan bildirilerin, hukukun ayaklar altına alındığı kapatma davalarının bizi yıldırmasına asla izin vermedik...

CUMHURBAŞKANININ FESİH YETKİSİ YOK

Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik eleştirilere yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Biri çıkıyor, ne diyor ? 'Bu sistem parlamentoyu fesih etme sistemidir'. 'Cumhurbaşkanına fesih yetkisi veren sistemdir'. Bir bakıyorsunuz sıfatı avukat. Şimdi bunları anlamak mümkün değil ya. Dürüst olun. Ana muhalefetin başındaki zatın zaten yalancılığına alıştık da, Cumhurbaşkanı fesih yetkisi gibi laflar ediyor. Yahu siz de aynı lafları etmeyin. Güya okumuşsunuz. Cumhurbaşkanının fesih yetkisi yok. Cumhurbaşkanı böyle bir süreç içerisinde eğer bir seçim yenilemesine veya bir erken seçime gitme talebi arzusu olursa, bu ne demektir, hem kendisinin seçimi yenilecektir aynı zamanda parlamentonun seçimi yenilecektir. Bu beraber olacak bir işlemdir"dedi.

MASKELİ BALO SONA ERDİ

" Bu yalanlardan hakikaten biz bıktık" diyen Erdoğan, " Son günlerde Avrupa'da yaşananlar, ülkemize ve davamıza karşı verilen mücadelenin yeni bir safhaya geçtiğini gösteriyor. Şimdiye kadar maşalarıyla, silah verdikleri, sırtını sıvazladıkları terör örgütleriyle , bir Dolara satın aldıkları ajanlarıyla bizi sıkıştırmaya çalışanlar, artık bizzat sahaya indiler. Kardeşlerim maskeli balo sona erdi" şeklinde konuştu.

"BARO BAŞKANI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UZANTILARIYLA TOPLANTI YAPIYOR"

Avrupa ülkelerinde Bakanların ve iktidar milletvekillerinin konuşturulmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan," Türkiye'den Barolar Birliği Başkanı oralara gidiyor. Bu terör örgütünün uzantılarıyla orada toplantı yapıyor. Sözde hukukçu, sözde profesör. Demek ki istikamet üzereyiz. Kişi sevdikleriyle beraberdir" dedi.

BİZİM SİSTEMİMİZ TERCÜME DEĞİLDİR, YERLİ VE MİLLİDİR

Erdoğan "Kimse bize Amerika şöyle, Latin Amerika böyle demesin biz Türk tipi Cumhurbaşkanlığı sistemiyle geliyoruz" diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: Zira biz onların aynısını yapmak zorunda değiliz. Bizim geleneklerimiz var. Biz bu geleneklerimizden de istifade etmek suretiyle, üzerinde çalıştık. Yerli ve milli bir sistem oluşturduk. Bizim sistemimiz ey Ana Muhalefet, tercüme bir sistem değildir.

SENİN VATANDAŞIN DEĞİL Mİ ? 3 DE 5 DE YAPAR

Avrupa'da yaşayan soydaşları yönelik 3 değil 5 çocuk yapın sözlerinin rahatsızlık yarattığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bundan da çok ciddi manada rahatsız olmuşlar. Senin vatandaşın. 3 de yapar, 5 de yapar"dedi.

"İHTİYAÇ DUYULAN ZİHNİYETİN ADI İSLAM'DIR"

İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti Başkanı ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce yaptığı konuşmada, " Artık demokrasi, insan hakları, özgürlük havariliği yapamayacaklar, ellerine kalemi alıp kimselere demokrasi notu vermeye kalkamayacaklardır. Yapmaya kalktıklarında ise, bu anti-demokratik uygulamalar ve şiddet görüntüleri her seferinde suratlarına çarpılacaktır. Bu aslında Avrupa'nın ve hatta batı medeniyetinin bittiğinin de bir işareti ve ilanıdır. Son söz olarak şunu deklare etmek isterim; İnsanlığın irfandan yoksun bilimle karanlığa sürüklendiği bu çağda; ilimle irfanı birleştiren yeni bir bilimsel zihniyete, yeni bir paradigmaya büyük ihtiyaç vardır. İhtiyaç duyulan o zihniyetin adı İslam'dır"dedi.

ÜLKER'E ÖDÜL

Konuşmaların ardından İlim Yayma Vakfının geçmiş dönemdeki başkan ve yöneticilerine vefa ödülleri dağıtıldı.İlim Yayma Vakfının ilk Başkanı Sabri Ülker'e vefa ödülü verildi. İlim Yayma Vakfının Kurucu başkanlarından Sabri Ülker adına ödülü oğlu Murat Ülker aldı. Murat Ülker'e ödülü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş verdi.

BİLAL ERDOĞAN DA FOTOĞRAFTA

Ödül töreninin ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı. İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan da babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte diğer katılımcılarla birlikte fotoğrafta yer aldı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.