Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan: Daha düne kadar İHA'lar konusunda esamesi okunmayan bir ülkeydik, şimdi sayılı ülkeler arasına girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te düzenlenen TeknoFest 2020 etkinliğinde yaptığı konuşmanın bir kısmı şöyle:

“Teknolojinin en büyük sermayesi üretken zihinlerdir. Daha düne kadar İHA’lar konusunda esamesi okunmayan bir ülkeydik. Şimdi gecesini gündüzüne katan bir avuç insan sayesinde dünyada sayılı ülkeler arasına girdik. Gençlerimiz de inşallah 2053 ve 2071 vizyonları ile bunları ulu çınarlara dönüştürecektir.

“Dene-yap atölyelerinde TeknoFest’e kadar tüm alanları bunun için destekliyoruz. Birilerinin milli teknoloji hamlelerimizi yok etmeye çalıştıklarını, küçümsediklerini görüyoruz. Teknolojinin hızına yetişmek artık bir tercih değil, mecburiyet halini almıştır.

“Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir ülke olması için çalışmalarımızın arkasında bu düşünce var. Teknoloji devrimimizi gençlerimiz ile birlikte hayata geçirme çabamız, uzun soluklu düşünmemizden kaynaklanıyor. Geleceğin ürünlerinin Türk damlası ile üretileceğine inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.