Erdoğan'dan İstanbul yorumu: Bunlar topal ördek

Erdoğan'dan İstanbul yorumu: Bunlar topal ördek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki yerel seçim tartışmalarıyla ilgili konuştu. Erdoğan, "Çoğunluğu bizde. Bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki yerel seçim sonucuyla ilgili “Bunlar topal ördek” dedi.

İstanbul Çamlıca Camisi’nde, dün akşam Miraç Kandili nedeniyle Kuran’ı Kerim okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da camiye gelenler kısa süre sohbet etti.

Sosyal medyada paylaşılan videoda Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi seçim tartışmalarıyla ilgili “Çoğunluğu bizde. Şu anda hâlâ her şey devam ediyor. Öyle de olsa, bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek” ifadeleri kullandı.

Başkanlık sistemiyle yönetilen Amerika Birleşik Devletleri’nde başkan ile Kongre’nin çoğunluğunun aynı partiden olmaması durumunda başkan için “topal ördek” kavramı kullanılıyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul’da, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 48.80, AK Parti yüzde 48.55 oranında oy aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.