Erdoğan'dan 'ışıklar yanıyor' yorumu: Bunlar son çırpınışlar

Erdoğan'dan 'ışıklar yanıyor' yorumu: Bunlar son çırpınışlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor” diyerek AYM binasının fotoğrafını paylaşmasına ilişkin "Bunların hepsi eski devir alışkanlıklarıyla yapılan son çırpınışlar.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'ERSİN TATAR'I ŞAHSIM VE MİLLETİM ADINA TEBRİK EDİYORUM'

Pazar günü KKTC'de yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Ersin Tatar'ı şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Kıbrıs Türklerinin sandıkta ortaya koydukları tercihi Türkiye ile birlikte ortak gelecek kurmanın nişanesi olarak görüyoruz. Rum kesiminin AB'yi de istismar ederek sergilediği, adanın diğer hak sabini yok sayan bencil ve şımarık politikaları bir kez daha Kıbrıs Türkünün iradesine çarparak yerle yeksan olmuştur. Doğu Akdeniz'in tamamını kapsayan siyasi ve ekonomik etki alanı mücadelesinde Türkiye'nin gösterdiği adil ve güçlü duruşa Kıbrıs Türkleri de sahip çıkmıştır. Sayın Tatar'a Cumhurbaşkanlığı görevinde başarılar diliyorum. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücü ve imkanlarıyla Kıbrıs Türklerinin yanında olmaya devam edecektir."

 

'MİLLETİMİZ BU GAZA HESAPLI ULAŞACAK'

Fatih gemimizin, Tuna 1 kuyusundaki sondajlarında keşfedilen rezerv miktarı 405 milyar metrekübe ulaştı. Fatih gemimiz, önümüzdeki ay yine Sakarya Gaz Sahası'ndaki Türk Ali kuyusunda sondaja başlayacak. Elimizdeki veriler, Tuna 1 kuyusundaki gibi verimli keşif haberleri alabileceğimize işarete ediyor. Gazın sisteme verilmesiyle milletimiz bu hizmete daha hesaplı ulaşma imkanı elde edecektir.

'TÜRKİYE ADETA BİR BARIŞ, HUZUR, GÜVEN VE REFAH ADASI'

Bugün dünyadaki siyasi, ekonomik, ideolojik ve askeri çatışmaların çok önemli bir kısmı çevremizde cereyan ediyor. Türkiye tüm bu fotoğraf içinde istikrarı ve gücüyle adeta bir barış, huzur, güven, refah adası olarak kararlılıkla hedeflerine yürümeyi sürdürüyor.  Hamdolsun tüm saldırıları boşa çıkarmayı, tüm oyunları bozmayı başardık.

'DAHA ÇOK KABUSLAR YAŞATACAĞIZ'

"Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe ilgi alanları, doğrudan ve dolaylı şekilde müdahil olduğu hususlar tabii olarak genişlemektedir. Bu ilginin bir kısmı tarihi, vicdani ve ahlaki duruşumuzdan bir kısmı da üzerimize binen yükerin getirdiği mecburiyetten kaynaklanıyor.

 

Irak'ın terör örgütlerinin cirit attığı bir haline gelmesine göz yummadık, yummayacağız. Suriye'deki milyonlarca kardeşimizi zalim rejimin ve terör örgütlerinin pençesine terk etmedik, etmeyeceğiz. Libya'da bir darbecinin ülkeyi göz göre göre parçalamasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin pervasızca gasbına boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine tüm kalbimizle ve imkanlarımızla destek verdik, vereceğiz. Merkezinde yer aldığımız coğrafyanın bize yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçmadık, kaçmayacağız. Bin yıldır vatanımız olarak sahip çıktığımız bu coğrafyadan bizi tasfiye etme hayallerinden vazgeçmeyenlere daha çok kabuslar yaşatacağız. Milletimizin istiklaline ve istikbaline, bayrağımıza, ezanımıza, devletimize, vatanımıza uzanan her eli kıracağız."

'YERLİ AŞIDA 2 HAFTA İÇİNDE DENEME SAFHASINA ULAŞILACAK'

Yerli aşı çalışmalarında 2 hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşacağı görülüyor. Hedefimiz önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir.

'VİCDAN SAHİPLERİ KABUL EDİYOR'

Ülkemizin yaşadığı kimi sıkıntılara rağmen krizlerden olumlu yönde ayrıştığını izan ve vicdan sahibi herkes kabul ediyor.

'YÜZ YÜZE EĞİTİM 2 KASIM'DA BAŞLIYOR' 

Ortaokullarda 5’inci sınıf ve liselerde 9’uncu sınıflarda yüz yüze eğitim öğretim faaliyetini 2 Kasım itibarıyla başlatıyoruz.  

'IŞIKLAR YANIYOR' YORUMU: BEKLEDİKLERİ DESTEĞİ BULAMAZLAR

Dışarıdan yapabildikleri her şeyi zaten yapıyorlar. Bunun yanında içeride de kendilerine destek olacak kişiler devşirmeye, yapılar kurmaya çalışıyorlar. Üstelik bunu da açıkça söylüyorlar. Demokrasi dışı yollarla ülkemizde yönetim değiştirme hesabı içine girmişler. Biz ülkemizde darbeler ve vesayet döneminin kapandığını söyledikçe, birileri buna eski Türkiye'nin hastalıklarını hatırlatan imalı hezeyanlarla cevap veriyor. Bunların hepsini de eski devir alışkanlıklarıyla yapılan son çırpınışlar olarak değerlendiriyoruz. Bu ülkede hiçkimsenin vesayeti milli iradenin üzerine çıkartmaya da demokrasiyi tankların altında çiğnetmeye de gücü yetmeyecektir. Bunlara kötü bir haberimiz var, destek bekledikleri yerler artık kendi canlarının derdine düşmüş durumdadır, bunu da böyle bilsinler. Bekledikleri somut desteği asla bulamazlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.