Erdoğan'dan İnce'ye: Sen bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün?

Erdoğan'dan İnce'ye: Sen bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün?

AK Parti'nin "Büyük İstanbul Mitingi" başladı. Mitingde ilk konuşmayı yapan Başbakan Binali Yıldırım, "İstanbul evet demişse, Türkiye evet demiş demektir" dedi.

AK Parti’nin, Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlediği “Büyük İstanbul Mitingi” başladı.

Öğle saatlerinden itibaren kurulan arama noktalarına gelenler, üstleri arandıktan sonra alana giriş yaptı. Alana girişlerde görevliler tarafından yağmurluk, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı dağıtıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’da miting alanına deniz yoluyla geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, mitinge helikopterle geldi. Eski Başbakan Tansu Çiller de sahneye çıkarak, mitinge katılanları selamladı.

YILDIRIM: NEREYE GİTSELER YIKMAKTAN BAHSEDİYORLAR

Mitingde ilk konuşmayı yapan Binali Yıldırım, “İstanbul evet demişse, Türkiye evet demiş demektir. İstanbul, 15 Temmuz’dan sonra Yenikapı ruhunu başlatan şehir. İstanbul, mazlumların umudu olmuştur” dedi.

“Adamlar nereye giderse yıkımdan bahsediyor” diyen Yıldırım, “Bunların bu ülkede tek bir dikili ağacı yok. Yol vaadi verelim diyorlar, bakıyorlar bütün yollar yapılmış; köprü yapalım diyorlar o da yapılmış, sinirleniyorlar. Yapacak iş bulamayınca yalan söyleyelim, yıkmaya çalışalım. Bunlar değil mi, Nuri Demirağ’ın uçak fabrikasını kapatanlar. AK Parti yapar, onlar konuşur. Önce siz çıkın cesurca PKK’ya, DEAŞ’a, FETÖ’ye karşı nasıl mücadele edeceğinizi anlatın” diye konuştu.

Seçime katılımın arttırılması çağrısı yapan Yıldırım, “Mutlaka sandığa gidelim, sandığa gidenleri teşvik edelim. Sizlerden ricam, seçime katılımı Türkiye’nin her yerinde en iyi şekilde sağlayalım” dedi.

ERDOĞAN: BUGÜN YİNE DESTAN YAZIYORSUN İSTANBUL

Yıldırım’ın ardından sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, mitinge katılanları selamladı.

“Bugün yine destan yazıyorsun İstanbul” diyen Erdoğan, “Bütün babaların, babalar gününü tebrik ediyorum. Böyle bir günde en baba mitingimizi İstanbul’da yapıyoruz” şeklinde konuştu.

‘CHP’NİN OLDUĞU YERDE ÇÖPLÜK, PİSLİK VAR’

Kendisi seçilmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten CHP’yi eleştiren Erdoğan, “İstanbul dünyanın merkezidir. Buraya hizmet etmek dünyaya hizmet etmektir. 1994’te içme suyu var mıydı? O zaman kim vardı, CHP’nin belediye başkanı. CHP’nin olduğu yerde çöplük var, pislik var, susuzluk var, kirli hava var. Doğalgaz olan il sayısının arttırdık. AK Parti temizliktir, huzurdur, mutluluktur” dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

RANT ODAKLARINI PÜSKÜRTTÜK

“İstanbul’u tarihinin en kaliteli belediyecilik hizmetleriyle tanıştırdık. Bay Muharrem, ben sana CHP’yi anlatıyorum, CHP’nin yaptıklarını anlatıyorum, bir de bizim yaptıklarımızı anlatıyorum. Habibat’a bir sor, İstanbul en temiz şehirdir dediler. Bak ben sana ben belge de sunuyorum. Rant odaklarının saldırılarını püskürttük. Bay Muharrem yolsuzluk diyorsun, haddini bil. Sen bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün ya, adam tam kör. Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni, Yavuz Sultan Köprüsü’nü neyle yaptık? İnsan utanır sıkılır.”

İSTANBUL’A 236 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

 “16 yılda İstanbul’a 236 katrilyon lira yatırım yaptık. Ya bunlar nasıl yalan söylüyor, şöyle soydular böyle soydular, neyi soyduk? İstanbul’a 34 bin derslik kazandırdık. Hey gidi Muharrem.”

KULELİ’Yİ MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

 “Kuleli Askeri Lisesi’nin restorasyonunu yaparak müzeye dönüştürüyoruz. İstanbul’da müzik müzesi ve sikke müzesi kuracağız. Yaslıada vardı ya, Demokrasi ve Özgürlükler adasına çeviriyoruz.” 

2-010.jpeg3-006.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.