Erdoğan'dan HDP'lilere: Sizin bu ülkede yeriniz yok

Erdoğan'dan HDP'lilere: Sizin bu ülkede yeriniz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da yaptığı mitingde HDP'li yöneticilerin konuşmalarını dinleterek "Sizin bu ülkede yeriniz yok" ifadesini kullandı.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da düzenlediği mitingde toplanan yurttaşlara hitap etti. Erdoğan, ekranlara HDP'li yöneticilerinin açıklamalarını yansıtarak şöyle konuştu:

Kardeşlerim Türkiye'de "Kürdistan" diye bir bölge var mı? Kardeşlerim, bizim Doğu Anadolumuz var, Bizim Karadenizimiz var, bizim Akdenizimiz var, bizim Marmaramız var ama bizde Kürdistan diye bir bölge yok. Çok seviyorsan. Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var. Yallah oraya. Git Kürdistan'a. Sizin bu ülkede yeriniz yok.

HDP'li belediyelerin Kandil'e para gönderdiğini söyleyen Erdoğan "Bu ülkenin paralarını Kandil'e gönderelere müsade etmeyiz. Onun için kayyum atadık. Sonra yargılandılar ve ceza aldılar." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.