Erdoğan'dan 'günümüzün Neronları' çıkışı

Erdoğan'dan 'günümüzün Neronları' çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgesel gelişmeleri değerlendirdi, Kudüs konusunda ABD Başkanı Trump'ı eleştirmeye devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Meridyen Derneği 7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan’ın gündeminde bölgesel vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin son dönemde oldukça sancılı süreçlerden geçtiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Türkiye olarak her hal ve şart altında krizleri suhuletle aşmaya çalışıyoruz. Biz bu gayretler içindeyken bir bakıyoruz ki günümüzün Neronları yeni bir ateş yakmış. İslam dünyası yeniden dizayn edilmek isteniyor. Müslümanların kavgasının yegane kazananı silah tüccarlarıdır. Bugün İsrail ve ABD yönetimi böyle davranıyorsa bunun nedeni Müslümanların bu halidir. İslam dünyası bu derece bölünmüş olmasa hiçbir güç Müslümanların haremi şerifine el uzatamaz. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İstanbul zirvesinde Kudüs'ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak ilan edilmesi tarihi bir duruştur. Şer gibi duran bu durumu hayra tebdil edeceğimize inanıyorum. Çarşamba günü yapılan zirve Müslümanların istediği zaman neler yapabileceğini dünyaya göstermiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.