Erdoğan'dan BM'ye: Batsın sizin kararınız!

Erdoğan'dan BM'ye: Batsın sizin kararınız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'ye tepki: Doğu Guta'daki gelişmeler yenilir yutulur mu insanlığa sığar mı? BM'de karar alıyorlar batsın sizin kararınız.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda Afrin’de TSK ve ÖSO’nun can kayıplarına dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “TSK ve Jandarma’dan 41 askerimiz ile ÖSO’dan 159 kardeşimiz şehit oldu” dedi. Erdoğan Doğu Guta konusunda da BM’ye tepki gösterdi: “BM’de karar alıyorlar batsın sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var?”

Erdoğan’ın grup toplantısındaki konuşmasından satır başları şöyle:

CEZAYİR’LE TEMASLARI SIKLAŞTIRMALIYIZ

Geçtiğimiz hafta pazartesi başlayıp cumartesi sabaha doğru dönmemizle biten uzun bir Afrika seyahatimiz oldu. Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali’de çok verimli görüşmeler yaptık. Bir kısmında iş adamlarımız da refakat ederek kendi alanlarıyla ilgili önemli gelişmeler gerçekleştirdiler. Cezayir’de cumhurbaşkanı, başbakan, meclis başkanı ve millet konseyi başkanıyla samimi görüşmeler yaptık. Gelecek nesillere daha iyi ortak miras bırakabilmemiz için Kuzey Afrika’nın parlayan yıldızı olarak gördüğüm, 3,5 milyar dolar ticaret hacmimizin olduğu Cezayir’le bu tür temasları sıklaştırmamız gerekiyor. Adana’da yapılmakta olan 1 milyar dolarlık petrokimya yatırımını ticari ilişkilerimizde yeni dönemin habercisi olarak niteliyorum.

EN SIKINTILI MALİ

Moritanya’da adeta tüm şehrin sokağa çıktığını görmekten büyük memnuniyet duyduk. Ülkemizden Moritanya’ya cumhurbaşkanı düzeyinde ilk olan bu seyahatin ilişkilerimizin geleceği açısından milat teşkil edeceğini düşünüyorum. Senegal eskiden beri iyi ilişkilerimizin olduğu bir ülke. Cumhurbaşkanının samimi ev sahipliğinde gerçekleşen seyahatimizde işadamlarımızın yaptığı yatırımları da yerinde görme imkanı buldum. Seyahatimizin son durağı Mali tüm ülkeler içinde en sıkıntılı olanıydı. Bu ülkeye de cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaretti. Afrika ziyaretimizde gittiğimiz ülkelerin ortak özelliği de 15 Temmuz’da ülkemize verdikleri güçlü ve samimi bir destektir. Bu ülkeler FETÖ okullarını kısa sürede Marif Vakfı’na devrederek samimiyetlerini göstermişlerdir. Yine bu gezilerimiz vesilesiyle gördüğümüz bir başka gerçek de FETÖ’nün Afrika’da ülkemize ne kadar birikim ve zaman kaybettirdiğidir. Tahribatını silmek hem de tüm ilişkileri yeni baştan kurmak için çalışıyoruz. Acil durumlarda elbette balık da vereceğiz ama asıl olarak balık tutmayı öğreteceğiz.

AYAK BASMADIK YER BIRAKMAYACAĞIZ

 Bize yıllarca hep ‘kara’ diye öğretilen Afrika’nın aslında ne kadar renkli, aydınlık bir yer olduğunu gördükçe, bu kıtayı sömürenlerin vicdansızlıklarını, ahlaksızlıklarını çok daha iyi anlıyoruz. Bu algının Senegal’deki Goree Adası’nda sembolleştiği şekilde, insanlara yapılan zulmü örtme gayretinin ürünü olduğu açıktır. Afrika’nın en güneyine gireceğiz. Kıtada ayak basmadık yer bırakmayana kadar durmayacağız. Dinlenmeyeceğiz.

ZAFER ALLAH’TANDIR

 Türkiye bir yandan ilişkilerini geliştirmek için çabalarken diğer yandan ekonomisini güçlendirmeye, güvenlik politikalarını hayata geçirmeye devam ediyor. Bir süredir Suriye’deki gelişmeler yer alıyor. Zeytin Dalı Harekatı’nda yer alan bütün güvenlik güçlerimize Rabbimden muvaffakiyet diliyorum. Şüphesiz ki sefer bizden, zafer Allah’tandır. Şu ana kadar 700 kilometrekarenin üzerinde bir alan teröristlerden temizlendi ve bizim kontrolümüz altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı son aldığım rakam 2872. TSK ve Jandarma’dan 41 askerimiz ile ÖSO’dan 159 kardeşimiz şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarıma ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

BATSIN SİZİN KARARINIZ

 Türkiye’nin Afrin’de El Bab’da ne yaptığını milletimiz de dostlarımız da gayet iyi biliyor. Ülkemizin amacının terör örgütleri ve arkasındaki güçler de farkındalar. Bölgenin asli sahibi olan Suriyeli kardeşlerimizin yaşayabileceği bir yer haline getirmek istediğimizi herkes biliyor. Amerika Rusya onlarla da konuştuk. Terör örgütlerinin ve arkalarındaki güçlerin derdi Suriye halkının geleceği olmadığı için bu çaba onların işine gelmiyor. Doğu Guta’daki gelişmeler yenilir yutulur mu insanlığa sığar mı? BM’de karar alıyorlar batsın sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.