Erdoğan'a seslendi: Uyutmayacağım seni!

Erdoğan'a seslendi: Uyutmayacağım seni!

Londra ziyaretinde Man Adası Doları hediye edilen Kılıçdaroğlu Erdoğan'a seslendi. Kürt meselesiyle ilgili soruları yanıtladı,

Londra’da ziyaretlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Reza Zarrab belgeleriyle ilgili hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin olarak “Ne yaparlarsa yapsınlar, geri adım yok, inadına üzerine yürüyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması”nda MİT’in 17-25 Aralık’tan 9 ay önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Rıza Sarraf için uyardığına ilişkin açıklamaları nedeniyle, hakkında jet hızıyla başlatılan soruşturmayı 'tehdit' olarak nitelendirerek, “Ne yaparlarsa yapsınlar, bedeli ne olursa olsun,demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz”mesajını verdi. 

Cumhuriyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “Ben konuşuyorum beyefendi gece uyumuyor. Zaten amacım seni gece uyutmamak. Uyutmayacağım seni” sözleriyle meydan okudu.

16 Nisan referandumunda, yurtdışında en fazla 'hayır' oyunun çıktığı Londra’da, Türkiye toplumu temsilcileri ile buluştu.

Kılıçdaroğlu şu mesajları verdi:

Kılıçdaroğlu, "Ne olursa olsun, 2019’da Türkiye’ye demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla getirmenin yolunu açacağız, kapısını aralayacağız. Ondan sonra oturup hep birlikte konuşacağız. Önce demokrasi, önce düşünce özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğü... Biz demokrasinin bütün kurum ve kurallarını yeniden inşa etmeliyiz. Demokrasi olacak ki, tek adam Türkiye’ye egemen olmasın" dedi.

"Hep birlikte 2019’da bu düşüncelerle seçime gireceğiz." diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Üç seçim olacak yerel yönetimler, milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı... Yerel yönetimlerde göreceksiniz, CHP olarak en büyük kentleri alacağız. Milletvekili seçimleri olacak, sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri. İki seçenek var önümüzde bir demokrasi, iki otokrasi." diye konuşutu.

"Her gün kavga gerginlik olacaksa, bir adam konuştuğunda ülkenin yarısı diken diken olacaksa o ülkede huzur mu olur" diye soran Kılıçdaroğlu, "Ben konuşuyorum beyefendi gece uyumuyor. Zaten amacım seni gece uyutmamak. Uyutmayacağım seni." dedi. 

Kılıçdaroğlu’nun katıldığı gecede Man Adası belgeleri de gündemdeydi. İngiltere Türk Birliği Başkanı Hasan Dikme, Kılıçdaroğlu’na, konuşmasını tamamlamasının ardından 5 Man Adası poundu verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Corbyn'e davet CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere’de İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, Corbyn’in Kürt sorunu ile ilgili sorusu üzerine de “Kürt sorununu demokrasi ve özgürlük sorunu olarak görüyoruz ve bunun bu çerçevede çözüme kavuşturulmasını savunuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.