Erdoğan: Yeni bir Kobani istemiyoruz

Erdoğan: Yeni bir Kobani istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib operasyonuyla ilgili “Her hangi bir sıkıntı olmadan ÖSO ile beraber bizim de desteğimizle oradaki gayret devam ediyor. Biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz ve bunu yaşatmayacağız” dedi.

Erdoğan Ak Parti'nin 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yaptı.

Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Türk Silahlı Kuvvetleri desteğinde bu sabah Suriye’nin İdlib kentine başlattığı operasyona değinen Erdoğan, İdlib için gerekli tüm adımların atılacağını söyledi.  Erdoğan, "ÖSO desteği ile beraber bizim de desteğimizle İdlib'teki gayret devam ediyor" ifadesini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi: “Şimdi olay çok daha farklı. Halep'ten kimler kaçmak zorunda kaldı. Kardeşlerimiz. Halep, bizim kardeşlerimiz. Bugün Gaziantep'e bak, Halep'ten ayıramazsın. Halep'teki o insanlar o bombaların altından mecburen İdlib'e kaçmak zorunda kaldılar. Bugün milyonlarca insan İdlib'de ama her an yine tehdit altındalar. Bize düşen bir görev de İdlib'di. Astana'da bunun çalışmalarını yaptık. İran, Rusya. Alınan kararları uygulamaya koyduk. Çatışmasızlık bölgesi."  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Irak'taki gelişmelerin Türkiye'den bağımsız olamayacağını belirterek, şöyle dedi: "Afrin'den Akdeniz'e uzanan terör koridoruna izin veremeyiz. Yeniden bir Kobani yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Her an bizim sınırdaki illerimiz tehdit altındadır. Hatay'dan al, Gaziantep, Mardin bütün buralarda bir tehdit var. Bugün 3,5,10 havan topu geliyorsa yarın başka bombalar buraya inmeye başlar. Biz Suriye'ye gitmediğimizde Suriye bize geliyor." 

2019 SEÇİMLERİ MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde 2019 seçimleri de vardı. Erdoğan "Milletvekilleri seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde fark oluşmaması lazım. Gördüğünüz gibi boşa geçirilecek tek bir saniyemiz bile yoktur. Çok çalışacağız. Şahsım, başbakanımız, bakanlarımız, dağ, tepe demeden koşturacağız. Hizmetler aynı şekilde devam edecek. Gidemediğimiz yer bizim değildir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.