Erdoğan ve Putin Libya’daki durumu görüştü

Erdoğan ve Putin Libya’daki durumu görüştü

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptıkları telefon görüşmesinde Libya’daki durumu ele aldıkları belirtildi.

Kremlin’in sitesinde yer alan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonda görüştü. Erdoğan ve Putin’in Libya’daki durumu ele aldığı ve Libya krizinin çözümüne katkıda bulunmaya yönelik ortak isteklerini yinelediği öğrenildi.

Görüşmenin Türk tarafının girişimi ile yapıldığı belirtilen açıklamada, “Liderlerin 8 Ocak’ta İstanbul’da yaptıkları görüşmede varılan Rus-Türk anlaşmalar temelinde Libya’daki durumla ilgili görüş alışverişine devam edildi. Rusya ve Türkiye'nin Libya ihtilafının siyasi çözüm sürecini ilerletmek için kapsamlı yardım sağlamaya yönelik istekleri teyit edildi” ifadelerine yer verildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.