Erdoğan: Türkiye, yeni bir İstiklal Harbi veriyor ve zafere doğru yürüyor

Erdoğan: Türkiye, yeni bir İstiklal Harbi veriyor ve zafere doğru yürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada "Türkiye'nin yeni bir İstiklal Harbi verdiğini ve zafere doğru yürüdüğünü'' söyledi.

Türkiye’yi Suriye gibi, Irak gibi, Libya gibi yapabileceklerini sananlara cevabı, inlerine girerek, güvendikleri dağları başlarına yıkarak" verdiklerini vurgulayan Erdoğan "Eski Türkiye refleksleriyle hareket etseydik inanın bana çok büyük bir felaketi yaşıyor olurduk." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bugün yıkıntılarımız karşısında ağlıyor durumda değilsek, bunu milletimizle ortaya koyduğumuz direniş ve yeniden şahlanış iradesine borçluyuz. Her ne kadar birileri hala Türkiye’nin verdiği bu büyük mücadelenin farkında değilse de milletimiz olup biteni görüyor ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Evet Türkiye yeni bir İstiklal Harbi veriyor. Ve hamdolsun zafere doğru adım adım yürüyor." diye konuştu

'Ekonomi battı mı? Bitti mi?'

"Ekonomiyle ilgili “çökerttik, çökertiyoruz, battı, bitti” dediler. Ne oldu? Bitti mi? Battı mı?" diyen Cumhurbaşkanı "Biz küllerimizden nasıl ayağa kalktıysak şimdi yine aynı şekilde ayağa kalktık ve devam ediyoruz. Görüldüğü gibi faiz sürekli olarak iniyor. Enflasyon aynı şekilde geriliyor. En yakın zamanda inşallah enflasyonda da tek haneli rakama ulaşacağız. Faizde aynı şekilde ulaşacağız. Bunu başaracağız ki ekonomi rayına oturmuş olsun. " ifadelerini kullandı.

'Terörle mücadelede müjdelerimiz olacak'

Erdoğan "Bazı ülkelerin milli güvenliklerine tehdit gördüğü teröristleri bulup ortadan kaldırdıklarını ve bunun Türkiye'nin de aynı hakka sahip olduğunu kabul ettikleri demek olduğunu" söyledi. Cumhurbaşkanı "Buna ellerini sıktıkları, övgüler dizdikleri teröristler de dahildir. İnşallah yakında bu konuda milletimiz müjdelerimiz olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.