Erdoğan 'Trump özür diledi' dedi, yalanlama hemen geldi

Erdoğan 'Trump özür diledi' dedi, yalanlama hemen geldi

Erdoğan, korumaları hakkında tutuklama kararı çıkarılması ile ilgili ABD Başkanı'nın kendisinden özür dilediğini iddia etti ama bu iddiası kısa sürede yalanlandı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Amerikan PBS televizyonuna gündemi değerlendirdi.

Erdoğan’ın mayıs ayındaki ABD ziyaretinde protestoculara saldıran korumaları hakkında çıkarılan yakalama kararı da Erdoğan’a soruldu ve Erdoğan’ın “bu Amerikan yargı sisteminin çürüdüğünü gösteriyor” sözleri hatırlatıldı. Erdoğan soruya cevap verirken, Trump’ın kendisinden özür dilediğini iddia etti ve şöyle konuştu:

“Aslında Başkan Trump bir hafta önce konuyla ilgili olarak beni aradı. Üzgün olduğunu söyledi ve ABD’ye resmi ziyaretimiz sırasında konuyu takip edeceğini belirtti.”

ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE YALANLAMA GELDİ

Erdoğan’ın röportajı yayınlandıktan kısa süre sonra ‘özür’ konusunda yalanlama geldi. 

Axios haber sitesinden Dave Lawler, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Beyaz saray kaynaklarının bir özür olmadığını söylediğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.