Erdoğan: S-400 konusunda Türkiye'nin geri adım atmayacağını Trump'a anlattık

Erdoğan: S-400 konusunda Türkiye'nin geri adım atmayacağını Trump'a anlattık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda Türkiye'nin geri adım atmayacağını Trump'a anlattık

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Milletvekillerinin seçim bölgelerini ihmal etmemeleri gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Milletvekillerimiz seçim bölgesinin mahalle ve köylerine kadar gidip vatandaşlarımızın halini soracak. Sonra bize ulaşması gerekenleri bize ulaştıracak" dedi.

'Bölgemizdeki gelişmeler ABD ile Türkiye'nin yakın olmasını gerektiriyor'

Geçen hafta ABD'ye yaptığı ziyaret ile ilgili olarak da Erdoğan şunları söyledi:

"Türkiye-ABD ilişkilerinin zor bir süreçten geçtiği sır değil. Amacımız bu süreci geride bırakmaktır. Bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmeler ABD ile Türkiye'nin yakın olmasını gerektiriyor. Aramızdaki sorunlar küçük pürüzlerden ibaret. Pürüzler suni olarak büyütülmüştür. İki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik çabaların gerçek mahiyetini en iyi gören de Sayın Trump'tır."

"Aramızdaki meselelerin ilişkilerimizi esir almasına izin vermeyeceğimizi tüm dünyaya gösterdik."

"S-400 meselesinde çözüm yolları arama konusunda Trump ile mutabık kaldık. Sayın Trump'a Türkiye'nin sistemi alma noktasına nasıl gelindiğini anlattık. Kendisi de bize hak veriyor. Türkiye'nin bu konuda (geri) adım atmayacağını Trump'a anlattık."

RT Erdoğan
Getty ImagesCopyright: Getty Images
"ABD’den Patriot sistemi alma talebimizi tekrarladık... F-35 uçaklarıyla ilgili yapılan haksızlıkları da dile getirdik. F-35’te Türkiye müşteri değil ortaktır. Bu konuda uzlaşmaz tavır sürerse Türkiye’nin başka arayışlara gireceğini söyledik."

'Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere ülkemize yönelik terör tehditleri sona erene kadar mücadelemiz devam edecek'

Suriye’ye yönelik askeri harekata ilişkin olarak da Erdoğan şunları söyledi:

"Barış Pınarı Harekatı’nda kontrol altına aldığımız yerleşim yeri sayısı 600’ü, etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı 1200’ü aşmıştır."

“ABD'nin terör örgütü ile Suriye'de girdiği angajmanın bir anda bitmeyeceğinin de ne yazık ki farkındayız. Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere ülkemize yönelik terör tehditleri sona erene kadar bu mücadelemiz devam edecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.