Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından Rusya'dan et hamlesi

Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından Rusya'dan et hamlesi

Erdoğan'la Putin arasında dün gerçekleşen 'et' şakalaşmasının hemen ardından Rusya Türkiye'ye sığır eti ihracatına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında dün gerçekleşen 'şaka diyalogu' bugün gerçek oldu.

Rusya'nın Türkiye 'ye sığır eti tedarik etmeye başladığı, kümes hayvanı eti tedariği için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksey Gordeyev sığır eti ihracatının başladığını, gelecek dönemde ise kümes hayvanı ihracatına başlama umudunun olduğunu belirtti.

BRICS Zirvesinde bir araya gelen iki lider arasında gerçekleşen diyalogda Putin, Erdoğan’a “Beni restorana davet edecektiniz hani?” diye sormuş, Erdoğan da “Ettim” diye yanıt vermişti. Putin bunun üzerine, “Ama şu konuda anlaşmıştık. Bizim et ürünlerimizi ülkeye alacaksınız, o zaman o restoranda Rus malı et ürünleri de olacak diyebilirim” demişti.

Erdoğan da “Memnuniyetle, sizleri öncelikle bekliyorum. Dönüşten sonra bu işi halledersek iyi olur. Fazla geciktirmeyelim” yanıtını vermişti. (Cumhuriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.