Erdoğan: Menbiç'te devriye gezmeye başlandı

Erdoğan: Menbiç'te devriye gezmeye başlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun'da konuştu. Erdoğan "Münbiç'ten terör örgütleri çıkacak dedik. Başladı çıkmaya. Devriye gezmeyi olayı başlayacak dedik o da başladı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, “Samsun dün İstanbul’u izlediniz mi? Dün İstanbul’u izlediniz mi? Acayip bir sağanak vardı. Acaba gelmeyecekler dedik. Bu gönül davası be. Kar, boran, fırtına dinlemediler. 1 milyon 300 bin kişi Yenikapı’yı doldurdu. Sandıkları patlatmaya hazır mıyız?” dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan Menbiç’e ilişkin ilk açıklamayı yaptı. Erdoğan, “Münbiç’ten terör örgütleri çıkacak dedik, başladı çıkmaya. Devriye gezmeyi olayı başlayacak dedik o da başladı” dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar…

SAMSUN KABINA SIĞMIYORDUN

Sizleri saygı ile selamlıyorum Samsun. Muhteşemsin Samsun. Hamdolsun Samsun bizi yarı yolda bırakmadı. 2002’den beri girdiğimiz tüm seçimlerde Samsun AK Parti’nin en büyük destekçilerinden biri oldu. Havalimanından gelene kadar Samsun bir başkaydı bugün kabına sığmıyorsun. Samsun bizim göz bebeğimiz. Samsun bizim yoldaşımız. Biz birileri gibi sadece Samsun’u seçim zamanlarında hatırlamıyoruz. Son 4 yıl içerisinde 5 kez Samsun’a geldim. Sizlerle dertleştim. Şimdi önümüzde kritik bir seçim var. Biz Samsun’dan yine rekor bekliyoruz. Samsun, 24 Haziran’da yeni bir rekora koşuyor muyuz? 24 Haziran’da mührü bir kez daha AK Parti’ye basıyor muyuz? Rabbim bu sevdayı kem gözlerden korusun. Rabbim bu güzel şehirdeki kardeşlik iklimini muhafaza eylesin.

DÜN 1 MİLYON 300 KİŞİ YENİKAPI’YI DOLDURDU

Samsun dün İstanbul’u izlediniz mi? Sağanak yağış vardı ama bu yağmura rağmen dinlemediler. Bu davaya gönül veren 1 milyon 300 kişi Yenikapı’yı doldurdu. Kardeşlerim son 16 yılda Samsun bize nasıl sahip çıktıysa biz de Samsun’u hak ettiği yere getirmeye çalıştık. Sahnede şov yapmanın değil icraat yapmanın, hizmet üretmenin, ülkemize ve şehirlerimize eserler kazandırmanın peşinde koştuk. Üç beş oy uğruna bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarına yoldaşlık, yarenlik, arkadaşlık yapmadık.

MİLLET DEFTERİNİZİ DÜRECEK

 Ne dersen de, pek de cevap vermeye değmezsin. Zira beş gün sonra benim milletim sizin defterinizi düzecek. Neymiş OHAL’i 48 saat içerisinde kaldıracakmış. Geldik biz bir ayda OHAL’i kaldırdık. Şimdiye yeni dönemde OHAL’i süre bittiğinde kaldıracağız. Ama bu demek değil ki bundan sonra yine gelmeyebilir. Teröre yönelik bir şey olursa geri gelebilir. Bay Kemal ne diyor, İran’la anlaştınız mı diyor. Bay Muharrem sen bu işi bilmiyorsun, biz Afrin’e girerken siz girmek doğru değil dediniz. Irak’a girmek doğru değil dediniz. Şu an itibariyle Afrin’de 4 bin 600’ü aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. 3 bin Cerablus’ta DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.