Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun iddiası büyük ama komedi

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun iddiası büyük ama komedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kars'ta konuştu. Erdoğan, "Kimisi sahte kurulan mahkemelerde güya benim ülkemi yargılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kars 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Kars’a gitti.

ABD’deki İran yaptırımları davasında tanıklık yapan Reza Zarrab’ın ifadelerine yanıt veren Erdoğan “Kimisi sahte kurulan mahkemelerde güya benim ülkemi yargılıyor” dedi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Man Adası’ndaki para transferleri iddialarına ilişkin konuştu; “Kılıçdaroğlu’nun iddiası büyük görünüyor ama özünde tam bir komedi. Ya elindeki belgeleri kanıtlayacaksın yada bedelini ödeyeceksin”

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

BOŞUNA UĞRAŞMAYIN

 Birileri Amerika’ya gider birileri batının değişik ülkelerine gider ama bu ülke sahiplerine kalır. Kimisi Hans’ın kulu kölesi oluryor kimisi George’un kulu kölesi oluyor kimisi de sahte kurulan mahkemelerde yargılanmak suretiyle benim ülkemi yargılıyor. Boşuna uğraşmayın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Sanal oluşturulan mahkemelerle FETÖ denen alçağın uydurma temsilcisiyle kurulan mahkemeler asla benim ülkemi mahkum edemez…

ÇORLU İLE ÇORUM’U KARIŞTIRDI

Vaktinizi böyle çirkin iftiralarla israf etmekten dolayı özür diliyorum. Bir müddet önce ana muhalefetin başındaki zat, bir iddia ortaya attı. Görünüşte laflar çok büyük ama özünde tam bir komedi var. İşin komikliği daha ilk adımda başlıyor. Bu şahıs geçen haftaki grup konuşmasında bazı iddialara atıfta bulundu. “Çorum’da 17 Kasım’da bir konuşma yaptım” dedi, böyle bir konuşma bulunamadı. Beyfendi, 17 Kasım’da Çorum’a gitmemiş, Tekirdağ’a gitmiş. Demek Çorlu ile Çorum’u karıştırdı. Kendince siyasi hayatının en önemli açıklamasını yapıyor. Ama Çorum’la Çorlu’yu ayıracak durumda değil.

BİRİLERİ BUNU TONGAYA DÜŞÜRMÜŞ

Benim bu zatı dinleyerek heba edecek vaktim olmadığı için kulağıma biraz geç ulaştı. “Benim çocuklarım yurt dışında hiçbir yere para göndermedi” dedim. Ama belge dediği bu iddiaları da kimseye vermedi. Ben de geçmişte kendisinin birçok yalanını ifade ettim. Ardından sorduğu soruya cevabımı bir kez daha tekrarladım. Zerre kadar senin aklın olsa o isim özel kalem müdürü mü diye sorar. Kılavuzu karga olanın… Bunlar işte maalesef böyle bir yanlışın peşinde gidiyor. Belge dediği kağıtları gördükten sonra anladık ki birileri buz atı fena halde tongaya düşürmüş.

ELİNDEKİ BELGELER SAHTE

 CHP’de bitmeyecek olan adamın ayağını kaydırma oyununa Kemal’in kendisini kurban edecekler. Orası artık bizi çok da ilgilendirmiyor. Bu zatın belgelerini görünce anladık ki bir şirket alışverişi için harcanan paraların dekontlarını ‘Yurtdışına para gönderiyorlar’ diye vermişler. Yani ortada yurtdışına gönderilen bir para yok. Halkbankası ile Albaraka arasındaki bir alıvşerilşin belgeleri var. Bu elindeki belgeler de sahte.

BU ZATLA MUHATTAP OLMAK BANA ONU HATIRLATIYOR

E, hani Cumhurbaşkanı’nın yakınları vergi cennetlerine para gönderiyordu? Nerede bu paralar, nerede bunun belgeleri? Herkes olur olmaz konuşuyor. Artık ana hiyanet diyeceğim buna. Bunun başıysan iddianı ya ispatlayacaksın ya da bedelini ödeyeceksin. Meşhur bir şarkı vardı “Allah’ım neydi günahım” diye. Bu zatla muhattap olmak bana onu hatırlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.