Erdoğan: İstanbul Sözleşmesini masaya yatıracağız

Erdoğan: İstanbul Sözleşmesini masaya yatıracağız

Erdoğan: Erken yaşta evliliği infaz çalışmasında maddeye yedirebiliriz; İstanbul Sözleşmesini masaya yatıracağız. Cumhurbaşkanı, yeni darbe iddiaları hakkında milletvekillerine "konuşmayın" talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yaşından küçük çocukların yaptığı evliliklerle ilgili yeni bir çalışma yapılacağını, bu düzenlemeyi “yeni infaz kanununda maddeye yedirebileceklerini” söyledi.

Erdoğan önceki gün iki saat süren AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında parti kurmaylarına güncel siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, erken yaşta evliliklerle ilgili yasal düzenleme konusunda, “Yeni infaz çalışmasında değerlendireceğiz. Maddeye yedirebiliriz. Nihai kararı vereceğiz” dedi.

DAHA FAZLA OKU

İstanbul Sözleşmesi: Kim neden destekliyor, kim neden karşı çıkıyor?

“Erken evlilik mağdurları” meselesinde yaman çelişki: ‘Mağdur’ ile çocuk istismarcısı nasıl ayrılacak?
Toplantıda Türkiye’nin kadına yönelik şiddetin önlenmesi kapsamında kabul ettiği İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili tartışmalar da gündeme geldi.

Erdoğan, “İtirazları değerlendirerek, konuyu masaya yatıracağız. Tekrar revize edilebilir. Nihai kararı vereceğiz” diye konuştu.

Darbe söylentileri

Hürriyet’in aktardığına göre, özellikle hükümete yakınlığıyla bilinen yazarların gündeme getirdiği “yeni darbe” söylentileri hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı:

Bu yönde söylentilerle vatandaşın aklını bulandırmaya çalışıyorlar. Darbe falan yok. Bu söylentileri çıkaranlar maksatlı yapıyorlar. Bu saatten sonra kim darbeye niyetlenecek? Milletimizin gerekirse neyi var neyi yok yine meydanlara çıkacağına inanıyorum. Kurumlarımız teyakkuz halinde. Endişe edilecek bir durum söz konusu değil. (Milletvekillerine) Darbe konusunun üzerinde çok konuşmayın, dillendirmeyin. Paylaşım ve konuşmalarınızda çok hassas davranın. Birlik ve beraberlik zamanı.

Geçmişte de “erken yaşta evlilik” konusu Meclis’e gelmiş ancak AK Parti tepkilerin ardından geri adım atmıştı. İnfaz düzenlemesinin yer alacağı teklife “tecavüz” nedeniyle ve “zorla” yaptırılan evlilikler dışında kalmak şartıyla “erken yaşta evlilik” mağdurlarına ilişkin düzenlemenin de girebileceği belirtiliyor. Ancak bu ayrımın nasıl yapılacağı bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.