Erdoğan: İmamoğlu'nun gerçekçi projelerini destekleriz

Erdoğan: İmamoğlu'nun gerçekçi projelerini destekleriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Japonya'da İmamoğlu için konuştu: İstanbul'un menfaatine yönelik gerçekçi projelerle gelirse tabii ki AK Parti grubu bunu destekleyecektir.

G-20 zirvesi öncesi Japonya’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun ‘gerçekçi’ projelerini AK Parti grubunun destekleyeceğini söyledi.

Japon basınına açıklamalarda bulunan Erdoğan, 23 Haziran seçiminin ‘yüksek katılımla ve demokratik olgunlukla’ gerçekleştiğini belirterek, “Seçimlerin yenilenmesi yasal bir süreçti. Lakin en nihayetinde kazanan Türk demokrasisi oldu” dedi. Erdoğan, bu seçimin Türk demokrasisine yönelik karalamaları geçersiz kıldığını belirterek, “Türkiye’de hiç kimse, milletin iradesinin üstünde değildir, hiçbir karar milletin kararından üstün değildir. Türkiye’yi bu demokratik seviyeye getiren ise AK Parti’nin 17 yıllık başarılı iktidarıdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, “Türkiye’de kutuplaşmanın nasıl biteceği” şeklindeki soruya ise, “Siyasette her zaman kutuplar mevcuttur. Kutupsuz siyaset olmaz. AK Parti ve müttefiklerimiz bir kutup oluşturdu ve diğer taraf da 4 partiden oluşuyordu. Seçimler bu şekilde yapıldı” cevabını verdi. Erdoğan, Ekrem İmamoğlu ile belediye meclisinde iş birliği yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine ise, “İstanbul’un menfaatine yönelik gerçekçi projelerle gelirse tabii ki AK Parti grubu bunu destekleyecektir. Fakat kabul edilemeyecek projelerle gelirse, İstanbul’un menfaati için bu tarz projeleri asla desteklemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘F-35’TEN ÇIKARILIRSAK PARAMIZI GERİ İSTERİZ’

ABD’nin F-35 savaş uçağı projesinden Türkiye’yi çıkarması ve yaptırım uygulaması durumunda, Türkiye’nin ne cevap vereceğine ilişkin soruya Erdoğan, Türkiye’nin mevcut yol haritasından taviz vermeyeceğinin altını çizerek, “F-35 projesi için zaten 1,25 milyar doları ödedik. Eğer öyle yanlış bir hamlede bulunurlarsa meseleyi uluslararası tahkim mahkemesine götürürüz. Şimdiye kadar yaptığımız ödemeleri geri isteriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.