Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek adımların ele alındığı görüşmede, bölgesel meseleler de değerlendirildi. Erdoğan, görüşmede, Dağlık Karabağ'da 11 Ocak Mutabakatı'nı takiben yeniden tesisi için çalışmaların sürdüğü kara ve demir yolu ulaştırma hatlarının daha verimli olması için Türk ve Rus uzmanların Azerbaycanlı muhataplarıyla bir araya gelebileceğini vurguladı.

Suriye meselesini en kısa sürede çözüme kavuşturmanın ortak menfaat olduğuna değinildiği belirtilen açıklamada Erdoğan’ın, Libya'da da barış ve istikrar için oluşan fırsatın heba edilmemesi gerektiğine dikkati çekti.

Kremlin’den telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin yapılan açıklamada ise, Rusya Devlet Başkanı ile Türk mevkidaşının, Rus koronavirüs aşılarının Türkiye’ye tedarik edilmesi ve söz konusu aşıların Türkiye’de üretilmesi olasılıkları hakkında görüştükleri belirtildi.

İki liderin ayrıca, Karabağ’daki çatışmasızlık halinin denetimi için oluşturulan Rus-Türk ortak gözlem merkezinin çalışmalarını da ele aldıkları kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.