Erdoğan: İdlib'de bugün ciddi harekat var

Erdoğan: İdlib'de bugün ciddi harekat var

Cumhurbaşkanı Erdoğan ÖSO'nun İdlib'de askeri harekat başlattığını açıkladı. Cumhurbaşkanı istifa tartışmaları içinse, "Yenilenme şahsi tercihim değildir. Bu yenilenme sürecini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer biz bunu kendimiz yap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar’daki kampında İdlib’de ÖSO’nun askeri harekat başlattığını açıkladı. Cumhurbaşkanı kampın açılışında yaptığı açıklamada, “İdlib’de bugün ciddi harekat var, sürecek” dedi Erdoğan çıkışta yaptığı açıklamada da harekata TSK’nın katılmadığını, ÖSO’nun yaptığını söyledi. Harekatın yapıldığı bölge El Nusra’nın başını çektiği Heyet Tahrir-i Şam bulunuyor.
 
Partisindeki yaşanan istifa tartışmaları için, “yenilenme şahsi tercihim değil” diyen Erdoğan ‘milliyetçilik’ tartışmaları için de şöyle konuştu, “Tek millet demek milliyetçilikse evet milliyetçiyiz, tek bayrak demek milliyetçilikse evet milliyetçiyiz, tek devlet demek milliyetçilikse evet milliyetçiyiz, tek vatan demek milliyetçilikse evet milliyetçiyiz.’ Erdoğan, “bu bizim Rabia’mız” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
ÇITAYI YÜKSELTMEMİZ GEREK: İlk yola çıktığımız günden bugüne kadar hangi kademede olursa olsun AK Parti’ye gönül vermiş tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Partimizin iktidara gelişinden bu yana Türkiye’nin kat ettiği mesafeyi Cumhuriyet tarihi ile mukayese ettiğimizde ortaya çıkan tablo partimizin karnesidir. Bizlerin de bu tabloyu hatırlaması ve hedeflerimizin çıtasını yükseltmemiz gerekiyor. Kendi arkadaşlarımızın arasında bile bu refromların farkında olmayanlar var. Şahsım da dahil olmak üzere her fırsatta bu hatırlatmaları yapmayı sürdüreceğim. Milletimize her fırsatta bu hatırlatmaları ezberden ifade etmenizi istiyorum.
 
SEYİRCİYİ ALKIŞLIYORUM: Milli Takımımız dün akşam mağlup oldu. Üzüntülüyüz. Ama 3-0’a rağmen Eskişehir seyircisinin sonuna kadar Milli Takımımıza sahip çıkmasını sonuna kadar alkışlıyorum.
 
KANAL İSTANBUL ÖNEMLİ: Anamuhalefet de dahil olmak üzere silahlı insansız hava araçlarını konuşuyor. ‘Piknik yapmaya gittiler’ diyor. O dağlarda bunların inine dahi gireceğiz. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İçeride ve dışarıda ülkemize kim tehdit oluşturuyorsa ‘Hoşgeldin’ demeyeceğiz. Yerinde bastıracağız. Bunun adımları attık, atıyoruz. İnsanlar sandık başına gittiklerinde geçmişte aldıkları hizmetler kadar gelecekte kendilerine vaad edilenlere de bakarlar. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Birileri de kurusıkı atmak suretiyle konuşuyor. Yaptıklarımızı anlatmakla yetinmeyeceğiz. Yapacaklarımızı da ifade edeceğiz. Bizim için Kanal istanbul çok önemli. Süveyş, Panama kanalı nasıl anılıyorsa biz de kanal istanbul ile dünyaya yeni bir marka olarak ses vereceğiz. Bunun da adımını çok kısa zamanda atacağız.
 
YENİLENMEZSEK MİLLET YENİLER: Biz milletimize her alanda hep yeni şeyler söyledik. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı değişim konusundaki kararlılığımızdır. Bu gerçekten hareketle bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde yenilenme ihtiyacını söyledim, söylüyorum. Bir süredir teşkilatlarımızda yenilenme olduğunu söyledim söylüyorum. Belediyelerde benzer hazırlıklar atmanın hazırlıkları içindeyiz. Bu benim şahsi tercihim değildir. Bu yenilenme sürecini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer biz bunu kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar. Ona fırsat vermeden kendimiz çözmemiz gerek. Belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlendirilmesi veya başka görevlerde görevlendirilmesi icap ediyorsa bunu karşılıklı mutabakat içinde yapacağız. Buna kimsenin alınmaması gerekiyor. Bizim kadromuzu yeni isimlerle güçlendirmekten daha doğal ne olabilir. Bunu yapmazsak geçmişteki partilerden bir farkımız kalmaz. AK Parti’yi göz göre göre bu çıkmaza sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur. Çetin yollar yorgun bedenlerle aşılamaz.
 
7 HAZİRAN’DA NET MESAJ VERDİ: Milletimiz bize en barizi 7 Haziran olmak üzere bu yönde çok net mesajlar verdi. Ziyaret ettiğim tüm illerde yaptığımız temaslarda bu gerçekliği tüm çıplaklığıyla görüyoruz. Altını çiziyorum milletle zıtlaşma olmaz hele hele milletle kavga hiç olmaz. Biz hayatımızı milletimizin bize olan desteğine borçluyuz. O gece milletimizin o desteği olmamış olsaydı biz bugün yoktuk. Menderes idam edildiği zaman arkadaşlarıyla sokaklara kimse dökülmedi sadece izlediler. Biz bu ülkede aynı yanlışlara düşemeyiz.
 
YENİLENME TASFİYE DEĞİL: Yenilenme demek asla kadroları tamamen tasfiye etmek demek değildir. Daha büyük hedeflerdir. Bu kavramlar bizim için 15 yıllık tecrübelerimizden aldığımız güçle geleceğe hazırlanma iradesini ortaya koymak demektir. Bunun için belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlenmesi veya başka görevlerde olması gerekiyorsa elbette karşılıklı mutabakatla gereğini yapacağız kimsenin alınmaması gerekir. AK Parti’yi ve Türkiye’yi böyle bir çıkmazın içine sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur. 2013 yılından beri öyle saldırılara maruz kalıyoruz ki sadece savunma değil taarruz gücümüzü de artırmamız gerekiyor. Kuzey Irak başladığı yere geri dönmeli yoksa elindeki tüm imkanları kaybeder. Eğer tek vatan demek milliyetçilikse milliyetçiyiz. Eğer tek bayrak demek milliyetçilikse milliyetçiyiz. Tek devlet demek milliyetçilikse milliyetçiyiz. Sandıkla gelen elbette sandıkla gider. Ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez. İhanet etmediği sürece görevden çekilenlerin de yeniden değerlendirme yolu açıktır. Sandıkla gelen elbette sandıkla gider. Ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez. İhanet etmediği sürece görevden çekilenlerin de yeniden değerlendirme yolu açıktır.
 
HAREKAT VAR SÜRECEK: Fırat Kalkanı harekatı ile açtığımız alanı şimdi de İdlib’in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileri taşıma gayretindeyiz. Bugün İdlib’de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.