Erdoğan: Eyyy finans sektörü

Erdoğan: Eyyy finans sektörü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde yaptığı konuşmada, "Avrupa'da HDP'ye meydanlarda miting yapma izni veren yönetimler AK Parti'ye izin vermiyorlar. İsteseniz de istemeseniz de Bosna Hersek size yetti" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim mitinglerini bugün Erzurum’dan başlattı. İktidarları döneminde ‘ne aldatan ne de aldanan’ olduklarını söyleyen Erdoğan, 24 Haziran’dan sonra Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını ifade etti. Erdoğan ‘finans sektörünü’ de ‘oyunlar oynarsanız bedelini ödersiniz’ diyerek uyardı ve seçmene ‘dolar ve euro almamaları’ çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı serbest piyasa ekonomisine ve kambiyo rejimine bağlı kalınacağını ifade etti.
 
Erzurum mitinginde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:
 
BOSNA SİZE YETTİ: Biz millet olarak hep güzel başlangıçlar yaptık. Malazgirt’te, İznik’te, Söğüt’te, Ankara’da güzel bir başlangıç yaptık. 24 Haziran’a yeni yönetim sistemiyle güzel bir başlangıç yapmaya hazırlıyoruz. Avrupa’da HDP’ye meydanlarda miting yapma müsaadesi veren yönetimler, AK Parti’ye oralarda müsaade etmiyorlar, salonlarda yer vermiyorlar. . (Bosna ziyaretinde yaptığı mitingi hatırlatarak) İsteseniz de istemeseniz de Bosna Hersek size yetti.
 
KOVALIYORUZ: Afrin’de  etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 475. Kuzey Irak’ta 414. Yurtiçinde 398. Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Asla şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Ülkemizin huzuru, geleceği için gece gündüz çalışan güvenlik güçlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.
 
KORUCU ÜCRETİNDE 135 LİRA ARTIŞ: Geçen yıl korucuların tamamını sigortalı hale getirmiş, maaşlarını asgari ücretin üstüne çıkarmıştık. Şimdi güvenlik korucularımızın ücretlerinde 135 liralık bir iyileştirme daha yapıyoruz. Amacımız güvenlik korucularının tüm dikkatlerini teröristlerle mücadeleye ayırması.
 
YATIRIM OLMADAN İSTİHDAM OLUR MU?: Biri diyor ki, Kanal İstanbul’u yaptırmayacağım. Öbürü şunu yaptırmayacağım diyor. Hayatta sizin bu ülkede yaptığınız bir şey yok ki. Yatırım yapmadan istihdam olur mu? Biz eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette adımları attık mı? Ulaşımda adımları attık mı? Dış politikada güçlü iradeyi ortaya koyduk mu?
 
MUHARREM İNCE BİSİKLETE BİNMEYE DEVAM ETSİN: Bir tanesi (Muharrem İnce) ‘Ben araba falan üretmem’ diyor. Benim için de ’20 yıl geriden takip ediyor’ diyor. Almanya’da da bir otomobil fabrikasını gezmiş. Sadece bizim otomotiv ihracatından elde ettiğimiz geliri bir araştırsın baksın. O bisiklete binmeye devam etsin. Kaç yıl geriden geliyor belli. O bisiklette de bazen sağa bazen sola gidiyor. Hayatları böyle bunların. Dikili ağaçları yok. Öbürü de  kalkmış ‘Ben Kanal İstanbul’u yaptırmayacağım’ diyor. Öbürü ben şu yatırımı yaptırmayacağım diyor. Sizin zaten hayatta bu ülkede yaptığınız bir şey yok ki. Zaten 24 Haziran’da benim aziz milletim kime yürü diyeceğini biliyor. Bu ülkede kim yatırım yapacak onu da biliyor. Yatırım yapmadan istihdam olur mu? Muasır medeniyetler üzerine çıkmak olur mu? Onlar isteseler de istemeseler de biz eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette adımları attık mı? Ulaşımda, enerjide adımları attık mı? Dış politikada güçlü iradeyi ortaya koyduk mu?
 
RUSYA’DAN 1 MİLYAR DOLAR: Bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Rusya’dan aldığımız doğalgazın fiyatında indirim talep etmiştik. Bu talep karşılanmayınca uluslarası tahkime başvurmuştuk. Uzun müzakereler sonunda Rusya ile bu ülkeden aldığımız doğalgazda yüzde 10.25 fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık. 2 yılda aldığımız doğalgaz için ülkemize indirim farkı olarak 1 milyar dolar ödeme yapılacak.
 
BAHÇELİ’YLE BİR YOLDAYIZ: Sayın Bahçeli ile bir yoldayız. AK Parti, MHP olarak çıktığımız bu yolda araya fitne fesat sokmak isteyenler olabilir. Sakın bu oyunlara gelmeyin. Cumhur İttifakı tamam.
 
YASTIK ALTINDAKİ DOLARI TL’YE ÇEVİRİN: Bu ara birileri ülkemize çöreklendi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin avucunuzu yalarsınız. Yastığın altında doları, eurosu olan kardeşlerim paranızı gidin TL’ye yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.