Erdoğan: Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla özendirilmeye çalışılıyor

Erdoğan: Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla özendirilmeye çalışılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Engelli Vatandaşlarımızın ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerimizin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni"nde konuştu.

Erdoğan, "Evlilik dışı hayat biçimi medya özendirilmeye çalışılıyor. Aman bunlara dikkat edin" dedi.

Cumhurbaşkanı, Berfin Özek'e asitle saldıran zanlının 13 yıl ceza almasıyla ilgili de açıklama yaptı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Berfin Özek'e asitle saldıran ve yüzünün bir bölümünün yanmasına, sağ gözünü de kaybetmesine neden olan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik, 'kasten yaralama' suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Aile değerlerimize sahip çıkmanın bizi küçülten değil yücelten bir tercih olduğunu gençlerimize göstermeliyiz. Rabbimiz, "Nikahlanınız, çoğalınız buyuruyor" ve nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Buna hep beraber karşı koymamız lazım.

Kadına şiddet başta olmak üzere sıkıntısını yaşadığımız pek çok sorunun çözümü aile kurumunun güçlendirilmesinden geçiyor. Geçenlerde bir alçak, bir namussuz meşru olmayan bir yaşamla maalesef bir kıza onunla beraber yaşıyor neyse, yüzüne asit ya da kezzap atıyor ve bir göz gidiyor. Mahkemenin verdiği ortalama ceza 13 yıl. Soruşturuyorum, bana verilen cevap, kanunun en yüksek oranı bu, bunu da bizim getirdiğimizi söylüyorlar. Ben de diyorum ki siz neden kanun diyerek cevap veriyorsunuz, ben kanundan bahsetmiyorum, haktan hukuktan adaletten bahsediyorum. Böyle bir olay kendi kızının başına gelse nasıl değerlendirirsin, kanunlara mı bakarsın böyle bir hak hukuk olur mu diye mi bakarsın? Bütün adalet dünyasına sesleniyorum, kanunlara değil lütfen vicdanınızın sesine kulak verin.

Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla özendirilmeye çalışılıyor. Bu zihniyetin amacı kadını korumak değil aileyi dağıtmaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.