Erdoğan: Elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirim yapıyoruz

Erdoğan: Elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirim yapıyoruz

​Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'a adaylığı konuşulan TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın görevinden istifa etmesine gerek olmadığını söyledi.Erdoğan elektrik ve doğal gaza indirim yapılacağı mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 2 bin 20 TL olarak açıklanan asgari ücretle ilgili, “Topladığımız vergileri millete sunmayı esas alıyoruz” değerlendirmesi geldi. Cumhurbaşkanı toplantıdan çıkışı sırasında yaptığı açıklamalarda ise İstanbul için konuşulan TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın görevinden istifa etmesine gerek olmadığını söyledi. Erdoğan ayrıca Suriye konusunda Rusya’da Putin ile yüz yüze bir görüşme yapacaklarını açıkladı.
 
Binali Yıldırım, İstanbul’u Meclis Başkanı olarak gezecek
 
AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 
TOPARLANMA SÜRECİNDEYİZ: Yeni bütçe milletimize hayırlı olsun. Hızlı bir toparlanma sürecindeyiz. Bay Kemal için müjde mi olur, yoksa çok farklı bir şey mi olur bilemiyorum. Bay Kemal cari açık azalıyor. Veriler, cari açığı 30 milyar doların altına çekmiş olacağımızı işaret ediyor. Enflasyonu da hedeflerimize uygun seviyeye çekmekte kararlıyız. Hazırladığımız bütçe ile Türkiye’yi şahlandırmaya devam edeceğiz. Dengelenme disiplin ve değişim esasıyla hazırladığımız bütçenin tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 2019 yılı bütçe giderlerimizi 961 milyar lira faiz hariç 843,7 milyar lira olarak planladık. Milletimizden topladığımız vergileri milletimizin hizmetine sunmaya esas alıyoruz.
 
BAŞKA SORUNLARLA KARŞILAŞABİLİRDİK: 2002 yılında topladığımız her 100 liranın 83 lirasını faiz ödemesine ayırıyorduk bay Kemal. Bu rakam 2017’de yüzde 10’lar seviyesine geriledi. Faiz harcamaları 2002 seviyesinde devam etsek 300 milyar liralık kaynağı milletimize hizmet için değil faiz ödemesi için kullanmak zorunda kalacaktık. Ağustos ayındaki saldırıyı böyle güçlü altyapı ile karşılamamış olsaydık başka sorunlarla karşılaşabilirdik. Ekonomiyi hem büyüttük, hem temelini sağlamlaştırdık. Son dönemdeki dalgalanmaların yol açtığı sıkıntılar elbette var ama aşamayacağımız şeyler değil. İşsizlik rakamlarını 2019’da yeniden tek haneye düşürmeyi planladık ve bunu başaracağız. İhracat rakamları yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. İhracat’ta yıl sonunda 170 milyar dolar rakamını göreceğiz. Cari açık azalıyor. Gelişmeler sene sonunda cari işlemler açığını 30 milyar doların altına çekeceğimizi gösteriyor.
 
HİZMET ODAKLI BÜTÇE: 2019 bütçesi hizmet odaklı bir bütçedir. Ana kalemleriyle baktığımızda bu gerçeği daha iyi görebiliriz. Eğitime bütçenin yüzde 17’sine denk gelen 161 milyar liraya çıkarıyoruz. Sağlığa 157 milyar lira ayırıyoruz. Ana muhalefetin sözcüsü esnaf kepenk kapattı, çiftçi tarlalarını satıyor diyor. Rakamları açıklıyorum buradan, sen hayali bütçeden konuşuyorsun. Biz çiftçimizin, esnafımızın hep yanında olduk. Bunların hayatı yalan üzerine kurulu.
 
BES’TE DEVLET DESTEĞİNE 4,1 MİLYAR LİRA KAYNAK: Tasarruf sürdürülebilir büyümenin temel şartlarından biridir. BES’teki katılımcı sayısı 7 milyona ulaştı. 2019 bütçesinde devlet katkı payı olarak 4,1 milyar lira daha ayırdık. Genç girişimcileri desteklemek için yıllı 75 bin liraya kadar vergi muafiyeti getirdik. Pek çok sektörde ÖTV, KDV ve harç indirimleri yaptık. Önümüzdeki dönemde istihdam teşviklerine devam edeceğiz. 2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacakların vergi giderlerini devlet üstlenecek.
 
2019 GÖBEKLİTEPE YILI: 2019 yılını Göbeklitepe yılı olarak ilan ediyoruz. Sadce Göbeklitepe yılı ilan ederken onunla kalmayacağız Gaziantep, Mardin, Adıyaman da bu işin içerisinde olacak. 5 ilimiz bu işinde içinde olacak şekilde bölgeyi ayağa kaldıracağız. Bu kadim yerleşim alanı tüm dünyanın dikkatini çekecek özelliktedir.
 
ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA YÜZDE 10 İNDİRİM: Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında, konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde konutlar ve ticarethanelerde kullanılan doğalgazın fiyatında da yüzde 10’luk bir indirime gidiyoruz.
 
İSTİHDAM TEŞVİKİ: 9 ay olarak uygulanan asgari ücret desteği 12 ay olarak devam edecek. Bölgesel istihdam teşvikini bir yıl daha uzatıyoruz.
 
SEVİNÇ BEREKET GETİRECEK: Asgari ücret açıklandı o da 2 bin 20 lira. Nasıl buldunuz? İşveren işçi bütün sendikalar burada adeta ittifakla karar aldılar ve bakanımız da açıklama yaptı. Bekar bir işçinin ücretini ifade eden bu rakam evli ve çocuklu olması durumunda artıyor. Yüzde 26 düzeyinde, net 417 lira arttığını gösteriyor. İşçi ve işverenlerimiz için olabilecek en iyi rakamın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yılın hamdolsun bu müjdelerle karşılanmış olması bütün hanelere sevinç bereket getirmiş olacaktır.
 
HAKARET YENİLİR YUTULUR DEĞİL: Edepten ahlaktan yoksun ana muhalefet olmaz.  Kullandıkları ifadeler yenilir yutulur değil. Aynı ifadelerle bunlara cevap vermek bizim haddimize değil. Türkiye’nin son 16 yılda mesafe alamadığı üstesinden gelemediği en büyük sorunu işini doğru düzgün yapan bir ana muhalefet partisine sahip olamamaktır. Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur değildir. Bu ülkede 40 yılı aşkın, silahlı kuvvetlerimizde görev yapmış, şu anda da Milli Savunma Bakanlığı yapan bir kabine mensubu arkadaşımıza kalkıp da bu şekilde saldırma hakkına bunlar sahip değil.
 
ÖNCE TAZMİNAT SONRA CEZA: Bu edep yoksunları ile ana muhalefet politika yapıyor. Bunlarla bir yere varamazsınız. Bunlar yeri gelir terör örgütüyle kol kola yürür. Yeri gelir millete onların ağzıyla saldırırlar. Yeri gelir teröristlerin ileri gelenlerini cezaevinde ziyaret ederler. Bunlar kalkıp kabinemizin Milli Savunma Bakanına bu şekilde saldırma edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersi yargıda vermek zorundayız. Vereceğiz de. Önce tazminat sonra ceza.
 
CHP NEDEN RAHATSIZ? Onlardan demokrasimiz adına bir katkı beklemiyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamaları mümkün değildir.  Bizim asıl merak ettiğimiz CHP’nin rahatsızlığıdır. Ülkemizi  ileri taşıyacak bütçeden bütçeden neden CHP milletvekilleri rahatsızlık duyuyor? İttifakın CHP’lilerin kimyasını iyice bozmaya başladığı anlaşılıyor. Bütçe ile ilgil idişe dokunur tek bir söz ve fikir dahi bulamıyorsunuz. Onun yerine bol hakaret, hamaset, yalan, iftira ve manüplasyon var. Bir tanesi çıkmış bütçe yerine kendi egosundan bahsediyor. Biri gazi Meclis’in kürsüsünü Gezi olaylarını aklamak için kullanıyor.
 
BİZİM İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL: Bu CHP örgütün yanında yer alıyor, onları destekleyenlerin yanında yer alıyor. CHP’lilerin bu eş başkanlara karşı artan muhabbetlerinin ilgi ve alakalarının kaynağı düşündürücüdür. Ama bu tablo bizim için asla sürpriz değildir. Biz CHP’nin son dönemdeki sicilini biliyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.