Erdoğan: Çok yakında komandolarımız Fırat'ın doğusunda olacak

Erdoğan: Çok yakında komandolarımız Fırat'ın doğusunda olacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna askeri harekat başlatılacağını belirterek, "İnşallah çok yakında komandolarımızla Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını darmadağın edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, askerliğini bedelli olarak yapanları eleştirerek, “Bedelli olarak ya da başka yöntemlerle askerlik sürecini geride bırakanlar büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler” dedi. Erdoğan, Suriye’de yeni bir askeri harekat yapılacağını da duyurdu.

Erdoğan, 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni’nde yaptığı konuşmada özetle şu mesajları verdi:

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

 Dünyanın en eski düzenli ordusunun sahibi bir ülke olarak her gencimizi potansiyel birer komanda adayı olarak görüyorum. İçindeki hainleri temizleyen kahraman ordumuz zaferden zafere koşuyor. Teröristler kendilerini güvende hissetmiyor, biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz. İnşallah çok yakında, bugün brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle, Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz.

BEDELLİ YAPANLAR KAYIPTA

 Bedelli olarak ya da başka yöntemlerle askerlik sürecini geride bırakanlar büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler. Nüfusumuzun arttığı, buna karşılık ordumuzun mevcudunun sabit kaldığı, hatta azaldığı bir durumda elbette yığılmaları önlemek için bu tarz uygulamalara ihtiyaç vardır. Bizim çocukluğumuzda mazeretsiz yere askerlik yapmayanlar adam yerine konmaz, toplumdan dışlanırlardı. Savaş dönemlerinde asker kaçakları hain olarak görülürdü. Günümüzde askerlik mesleği uzmanlık alanı haline dönüşmeye başladı. 1-1.5 aylık bir eğitimle bu uzmanlığı kazanmak mümkün değildir.


 TSK PROFESYONEL BİR YAPIYA BÜRÜNÜYOR

 TSK’mızı hızla profesyonel bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Hedefimiz kahraman ordumuzu günümüzün ihtiyaçlarına uygun şekilde uzmanlık vasıflarına sahip personel yapısına kavuşturmaktır. Ordumuzun tamamı profesyonel olsa bile her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesini önemli görüyorum. İleride o aşamaya geldiğimizde gereken kararlar verilecektir. Şu anda bedelli askerlik yapanların 3 hafta da olsa bu eğitimden geçmeleri önemlidir.

EKONOMİDE OLUMLU SONUÇLAR GÖRÜLÜYOR

 Ekonomide son dönemde bir takım spekülatif ataklara maruz kalsak da dünyanın satın alma paritesine göre en büyük 13. ülke olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Ülkemize bulaştırılmaya çalışılan bu şerri kısa sürede halledeceğiz. Gereken tedbirleri aldık. Olumlu neticeleri görmeye başladık. Ülkemize vedikleri sözleri çok komik nedenlerle tutmayanlara asıl kaybedenlerin kendileri olduğunu göstereceğiz. Önümüze çıkartılan engeller ne olursa olsun ya bir yol bulacak ya bir yol yapacak ve onu mutlaka aşacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.