Erdoğan: Bürokratik oligarşiye fırsat vermememiz lazım

Erdoğan: Bürokratik oligarşiye fırsat vermememiz lazım

Venezuela'da düzenlenen iş forumunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda iş insanlarına destek vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Venezuela’nın başkenti Caracas’ta, Simon Bolivar Anıt Mezarı’nı ziyaret etti.

Erdoğan, daha sonra Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile birlikte Türkiye-Venezuela İş Forumu’na katıldı.Forumda konuşan Erdoğan, “Bugün tarihi bir ziyarete şahitlik ediyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak ülkemizden Venezuela’ya ilk defa devlet başkanı düzeyinde ziyaret gerçekleştirmekten büyük bir onur duyuyorum” dedi.

“Venezuela ile ekonomik ilişkilerimiz güçlü bir potansiyel barındırıyor” diyen Erdoğan, “Kazan kazan anlayışıyla Venezuela ile işbirliğimizi her alanda derinleştirmeye gayret ediyoruz. Sayın Maduro’yla ikili ve bunun yanında bölgesel çok taraflı konulardaki işbirliğimizi baş başa ve heyetler arası görüşmelerimizde ele aldık. Ekonomik ilişkilerimizi nasıl daha ileri taşıyabileceğimiz konusunda bunları da ayrıca görüşeceğiz” diye konuştu.

‘5 AĞUSTOS, VENEZUELA HALKININ İRADESİNE KALLEŞÇE BİR SALDIRIDIR’

Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs zirvesine katılmasının tüm dünyaya güçlü bir mesaj olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:“İslam düşmanlığının arttığı, Batılı ülkeler tarafından yabancı karşıtlığının körüklendiği bir dönemde Sayın Başkan’ın bu örnek tavrının son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. Elbette Venezuela’nın mazlumlara sergilediği bu güçlü dayanışmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğinin de farkındayım. 5 Ağustos’ta meydana gelen elim hadise, Sayın Maduro ile beraber Venezuela halkının bağımsızlık iradesine yönelik kalleşçe bir saldırıdır. Venezuela halkının iradesini gasp etmeye yönelik bu tür teşebbüsleri asla tasvip etmediğimizin altını çizmek istiyorum.”

İkili ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi konusunda işadamlarına her türlü desteği vereceklerini belirten Erdoğan, “Şu söyleyeyim: Altımızda bürokratik oligarşi vardır. Onun için bizler de başkanlar olarak bürokratik oligarşiye fırsat vermememiz lazım. Yoksa avuçlarında oynatırlar. Buna fırsat vermeden duruma hakim olamayız ve bu işbirliğini en ileri derecede sürdürmemiz lazım” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.