Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da girebiliriz

Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da girebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki konuşmasında Türk Silahlı Kuvetleri’nin Irak’ın kuzeyine bir operasyon düzenleyebileceği sinyalini de verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen hakim ve savcı atamaları kurası töreni öncesinde gündeme ilişkin açıklamlarda bulundu. 

Eroğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle: 

İktidara gelirken Türkiye’yi eğitim, sağlık ve adalet üzerinde yükseltme sözü verdiklerini belirten Erdoğan mahkemelerin sayılarını artırdıklarını ve dosyaların daha hızlı sonuçlandığını söyledi:

2002’de adliyelerimizin büyüklüğü 650 bin metrekare bile değilken şimdi 3 milyon metrekarenin üzerine çıktı. Devam eden projeler bitince adliyelerimizin büyüklüğü 6 milyon metrekare olacak.

İnsan hakları alanında yaptığımız reformlar sayesinde hem vatandaşlarımıza karşı gönlümüz ferahtır hem de uluslararası alanda hiçbir sıkıntıyla karşılaşmıyoruz.

Türkiye insan hakları sicili nedeniyle bir süredir insan hakları kuruluşları tarafından eleştiriliyordu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) verilerine göre Türkiye, AİHM’de en fazla dosyası bulunan üçüncü ülke. AİHM’in 2017’de verdiği hak ihlali kararlarında da Türkiye Rusya’nın ardından ikinci sırada yer aldı.

Dün Afrin şehir merkezini kontrol altına alarak harekatın en önemli aşaması geride kaldı. Ardından Münbiç, Ayn El Arap, Tel Abyad, Kamışlı şeklinde koridoru ortadan kaldırana kadar süreç devam edecek. Kuzey Irak'taki terör kamplarını da gerekirse sürekli olarak kontrolümüz altına alarak, zira merkezi yönetime söyledik, dedik ki 'Bakın burada ikinci bir Kandil ihdas ediliyor'. Neresi o ikinci Kandil, Sincar. Halledecekseniz siz halledin, halledemiyorsanız bir gece ansızın Sincar'a gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. Eğer dostsak, kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksanız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.