Erdoğan: Bazı siyasetçiler sınırları zorluyor

Erdoğan: Bazı siyasetçiler sınırları zorluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakim ve Savcı törenindeki konuşmasında İBB seçiminin yenilenmesi kararının ardından "Bazı siyasetçilerin sınırları zorladığını" söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Allah devleti, iktidarı, gücü halk bunalıp da göklere el açmasın, şikayetçi olmasın diye vermiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Hakim ve Savcı Kura Töreni'nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Adalet öyle bir kavram ki, kimi durumda zulümle arasındaki fark bir soğan zarı kadar ince hale gelir.

"Adalet ağaçlara su vermek, adaletsizlik dikene su vermektir. Adalet bir nimeti yerine koymaktır, her su emen kökü sulamak değildir.

"Mevlana hazretleri zalimi üzerine düşenleri görevli ve yükümlü olduğu işleri yapmayan kişi olarak tarif ediyor.

"Allah devleti, iktidarı, gücü halk bunalıp da göklere el açmasın, şikayetçi olmasın diye vermiştir. Ülkelerdeki yasalar semaya bir tek “Yarabbi” çığlığı yükselmesin diye tesis edilmiştir.

"Adaletin kadim tartışmalarda denize ve dağa benzetilmesi, onun etki edilemezliğini göstermek içindir. Bütün bunları anlatmaktan gayem, siz hakim ve savcıların bir yönüyle ne kadar önemli ve ağır, diğer yönüyle ne kadar ulvi ve hassas olduğunu ifade etmektir.

"Bu öyle bir görev ki en küçük rehaveti kaldırmaz. Dosyalardaki bilgilerden bir tekini bile gözden kaçırmanız vahim sonuçlara yol açabilir.

"İBB seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından bazı siyasetçilerin sınırları zorladığını görüyoruz.

"Bir siyasi partinin lideri yargı mensuplarımızla ilgili insanlık dışı sözler sarf etti. Anayasa’nın 138. maddesi çok açık ve net: Bırakın bazı ilişkiler kurmayı, ima dahi edemezsiniz diyor yargı mensuplarını. Bunlar öyle ileri gittiler ki, affınıza sığınıyorum, bir küfretmedikleri kaldı. Eleştirini yapabilirsin ayrı, zaman zaman ben de eleştiri yapıyorum ama hakaret edemezsin. Bu zihniyeti huzurlarınızda şiddetle kınıyorum.

"Hukukun verdiği kararlar eleştirilebilir ama bu kararlar içerik eleştirisi olur.

"Şeriatın kestiği parmak acımaz sözündeki mutlak adalete güveni kaybetmemeliyiz. Şeriata, yani hukuka olan bağlılığı ne derece güçlü tutarsak, geleceğe o derece umutlu bakabiliriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.