Erdoğan: Bakın herkes bir yere savrulmaya başladı

Erdoğan: Bakın herkes bir yere savrulmaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim sonrasında iktidarın kaybettiği belediyelerde sendika değiştirmeler yaşandığını belirterek, "Bu mu dava adamı olmak?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından sendika değiştirmeler yaşandığını belirterek, “Bakın herkes bir yere savrulmaya başladı. Dava adamı olmak bu mu?” dedi. İstanbul’da ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, “Nasıl Galatasaray Lisesi’nden mezun olan birinin Galatasaray’ı bir marka olarak ortaya koymak istiyorsa ben de bir imam hatipli olarak bunu ortaya koymaya çalışıyorum” dedi. Cumhurbaşkanı, Çamlıca Camisi’nin gereksiz yere büyük olduğunu söyleyen SAADET Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu da isim vermeden, “Omuz omuza olmamız gerekirken başka bir yana savrulduklarını görüyoruz” dedi.

Seçim sonrası iktidarın kaybettiği belediyelerde sendika değiştirme gibi durumların ortaya çıktığını belirten ve ‘bu mu dava adamı olmak’ diye tepki gösteren Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

İMAM HATİP MARKASI ÇIKTI: Tek tipçi dayatmalarına rağmen imam hatipler milletimizin öz değerlerine uygun insanlar yetiştirmek için öne çıkmıştır. Ortaya bir imam hatip markası çıkmıştır. Liseler arasında bir ayrım yapmak için söylemiyorum bunu. Nasıl Galatasaray Lisesi’nden mezun olan birinin Galatasaray’ı bir marka olarak ortaya koymak istiyorsa ben de bir imam hatipli olarak bunu ortaya koymaya çalışıyorum. Bulunduğum makam da böyle bir ayrım yapmaya teşvik edemez. İmam hatipli de Galatasaray Liseli de… Benim için hepsi benim evladımdır. İmam hatip markası ailelerden başlayıp ders aralarına, yatılı kısımlarına kadar hayatın her alanında çalışan dava adamlarının eseridir.

ANA MUHALEFET LİDERİ İMAM HATİPTE OKUTULAN DERSLERİ BİLMİYOR: Ana muhalefetin başındaki zat, nasıl olduysa bizim külliyeye bir geliverdi. İmam hatip liselerinde hangi derslerin okutulduğunu dahi bilmiyor. Sen bilir misin imam hatiplerde matematik, fen okutuluyor dedim. Saf saf duruyor. Derdi Kadıköy’de birden fazla imam hatip varmış. İmam hatiplere saldıranlar milletimizin köklerini kurutmak istiyor.

KİLİT VURAMADILAR: Bir ara öğrenci sayısı 600 bine çıktı sonra budadılar budadılar 60 bine indirdiler. Şimdi hamdolsun imam hatip okulları şu anda 1 milyon 300 bin civarında bir öğrenci potansiyeline sahip hale geldi. Şimdi temennimiz niteliği de artırmak. Ne yazık ki bu camiadan mezun olduğu halde bu kadar imam hatibe ne gerek var diyen zavallılar da var. İmam hatip binalarının kapılarına kilit vurdular ama milletimizin gönlündeki ateşi söndüremediler. Bugün bin yıl sürecek denen 28 Şubat zihniyetinden geriye pek bir şey kalmadı ama köklerini kurutmaya çalıştıkları medeniyet ağacımız yaşamaya devam ediyor. Galip olarak sadece Allah’tır bunu bilseydiler bunu söyleyemezdiler.

HEMEN SENDİKA DEĞİŞTİRMELER FİLAN: 2002’de göreve geldiğimizde imam hatiplerin ortaokul kısmı yoktu. Biz skordan ziyade kaliteye ve içeriğe önem veriyoruz. Biz rükûdan başka yerde eğilmeyecek başlar gibi bir nesli yetiştirmemiz lazım bu yolda çok çalışmamız lazım. İmam hatipli demek aynı zamanda dava adamı olmak demektir. Dava adamı önce davasının ne olduğunu bilecek. Öğrendiklerinden hareketle kendi nefsinden başlayarak ailesine, arkadaş çevresine, şehrine, ülkesine ve nihayet tüm aleme uzanan bir silsile içinde nerede durduğunun da farkında olacak. Bunun yanında davasını hayatında da yaşayacak. En ufak bir savrulmada merkezi bırakıp başka yerlere kaçmayacak. Şu anda bakıyoruz bazı yerlerde işte seçimlerde de filan falan… Allah selamet versin. Hemen anında sendika değiştirmeler, şunlar bunlar. Herkes bir yere savrulmaya başladı. Bu dava adamı olmak değil. Böyle olur mu?

İŞ BİRLİĞİ YAYILIYOR: Son dönemde aslında en büyük medeniyet davamızda omuz omuza olmamız gerekirken başka bir yana savrulduklarını görüyoruz. Ülkemize kazandırdığımız en büyük cami olan Çamlıca Cami’ne bile gereksiz diyecek kadar savrulduklarını görüyoruz. Sadece şurada şu Fatih içerisinde 400’e yakın mescit kapatılmıştır. Bu CHP zihniyeti tarafından kapatıldı. Bunları onlar yaptı biliyoruz. Kalkıp da altı oka yedinci bir ok ilave etmek suretiyle oradan bir şey kapanlar bunları söylerlerse her halde milletim de onlara gereken dersi verecektir. Büyük Çamlıca Cami başta olmak üzere ortaya konan yanlış tavırların hiçbir zaman izahı olmaz. Seçimlerde başlayan iş birliği öyle anlaşılıyor ki hızla tüm alanlara yayılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.